Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ στις 29 Σεπτεμβρίου – Η επικεφαλής, Τ. Μοροπούλου μιλά στην ΕΡΤ για την μεγάλη γιορτή της έρευνας

Η Τώνια Μοροπούλου, ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, βρέθηκε καλεσμένη στην ΕΡΤ και μίλησε για την βραδιά του ερευνητή στο ΕΜΠ στις 29 Σεπτεμβρίου, την μεγάλη γιορτή της έρευνας, στην οποία η ίδια, είναι επικεφαλής.

Εξηγώντας τον στόχο και τις προοπτικές της μεγάλης αυτή γιορτής, η κ. Μοροπούλου τόνισε πως: «Στοχεύει στο να μεταφέρει στον κόσμο τα επιτεύγματα της έρευνας, να καλέσει τον κάθε πολίτη, τον φοιτητή, τον μαθητή, το νέο να δει τις δυνατότητες της έρευνας και της καινοτομίας. Μιας επανάστασης που η γνώση πραγματοποιεί σήμερα στην ανάπτυξη. Και είναι επίκαιρη γιατί στην εποχή της κλιματικής κρίσης, της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, τα εργαλεία που μας δίνει η καινοτομία μπορεί να μας οδηγήσουν στην αειφόρο ανάπτυξη και στην έξοδο από την κρίση. Είναι ακριβώς αυτά τα εργαλεία που ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ έλεγε ότι ακόμη και Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες θέλουν να μας συνδράμουν. Η Ελλάδα όμως είναι από τους πρωτοπόρους στην ευρωπαϊκή και στη διεθνή έρευνα».

Ανέφερε επίσης ότι: «Ξεκινήσαμε από το Καστελόριζο, από το σχολείο του Καστελόριζου στις 12 Σεπτεμβρίου, καλώντας όλους τους μαθητές, όλους τους νέους αλλά και τον κάθε πολίτη της χώρας να συμμετάσχει στη Βραδιά του Ερευνητή. Μια βραδιά που έχει καθιερωθεί στην Ευρώπη την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου».

Η κ. Μοροπούλου είπε πως: «Εκατομμύρια Ευρωπαίοι σε πάνω από τετρακόσιες πόλεις επισκέπτονται τις επιδείξεις των ερευνητικών επιτευγμάτων και στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη, στην Πάτρα, στη Θεσσαλία, που σήμερα πλήττεται, στην Αθήνα για όλη την Αττική. Γίνεται μια συντεταγμένη προσπάθεια να δείξουμε ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή και ειδικά εμείς στο Πολυτεχνείο, πενήντα χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του 73, μπορούμε να πούμε ότι στην επανάσταση της γνώσης βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και τιμούμε την πρωτοπορία του Ιδρύματος στη δημοκρατία».

Για όσους λοιπόν θέλουν να να γνωρίσουν τα “όπλα” που θα τους ανοίξουν την πόρτα στο αύριο, όπως η γνώση, η έρευνα και η καινοτομία, την Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το ιστορικό αυτό συγκρότημα στην Πατησίων, τους περιμένει…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος