Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Υγείας με τον ΙΣΑ

O υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε ρυθμίσεις ώστε οι γιατροί να έχουν νομική κάλυψη για τις επιθέσεις που γίνονται εις βάρος τους στο πλαίσιο της εργασίας τους

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε σήμερα Tρίτη 14 Μαρτίου με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) με θέμα συζήτησης τη βία που σημειώνεται εις βάρος των γιατρών, φαινόμενο που έχει οξυνθεί την περίοδο της πανδημίας

Κατά τη συνάντησή τους ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας έθεσε ως θέματα:

  • το αδίκημα της βίας κατά γιατρών να είναι αυτεπάγγελτο
  • οι γιατροί που δέχονται ανυπόστατες επιθέσεις να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία
  • να υπάρχει κάλυψη νομικών εξόδων στους γιατρούς που κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δέχονται επιθέσεις και να υπάρχει υψηλότερος βαθμός ασφαλείας ειδικά σε κάποια νοσοκομεία που το πρόβλημα είναι πιο έντονο.

Ο Υπουργός Υγείας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσουν τα θέματα που αφορούν τη διαφοροποίηση των αδικημάτων αλλά αυτά που αφορούν απευθείας στο Υπουργείο Υγείας ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα προβεί στις αντίστοιχες ρυθμίσεις ώστε οι γιατροί να έχουν νομική κάλυψη χωρίς να χρεώνονται για σειρά αδικημάτων που γίνονται εις βάρος τους εντός του νοσοκομείου και θα υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας εκεί που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Υγείας με τον ΙΣΑ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ήδη το υπουργείο Υγείας με ρύθμιση που ψήφισε κατά τη διάρκεια του Covid-19 προστατεύει τους γιατρούς από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται κατά την άσκηση καθηκόντων τους και πρόθεση του Υπουργείου Υγείας είναι να διασφαλίσει μετά και τις προτάσεις του ΙΣΑ τον γιατρό από κακόβουλες και αβάσιμες μηνύσεις.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε:

“Συναντήθηκα σήμερα με το προεδρείο του ΙΣΑ και λάβαμε τα αιτήματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη προάσπιση των γιατρών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν θα έχουμε ένα ασφαλιστικό πλαίσιο ώστε οι γιατροί μας αλλά και συνολικά οσοι εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα τους με απρόσκοπτο τρόπο προς όφελος των ασθενών”.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: “Θεωρούμε ότι οι γιατροί που ασκούν τα καθήκοντα τους πρέπει να περιφρουρηθούν για να μπορέσουν αυτά να ασκούνται απρόσκοπτα. Βρήκαμε ευήκοα ώτα μέσω του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και ήδη σειρά μέτρων τα οποία αιτήθηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έγιναν αποδεκτά και ελπίζουμε σύντομα να υλοποιηθούν και να αποτελέσουν δύναμη προστασίας για την άσκηση του ιερού καθήκοντος των γιατρών στα νοσοκομεία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος