Η. Τσαγκάρης: Όλες οι χώρες της ΕΕ παίρνουν μέτρα για να αποφύγουν μία εκατόμβη – Μέχρι πότε έχουμε ανοσία (video)

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό σχολίασε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο Ηρακλής Τσαγκάρης, Καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, λέγοντας ότι «το καμπανάκι χτυπάει πολύ έντονα».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, «έρχονται Χριστούγεννα γι’ αυτό και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά οι γερμανόφωνες, τρέχουν να πάρουν μέτρα για να αποφύγουν μία εκατόμβη», δήλωσε ο κ. Τσαγκάρης αναφέροντας ότι αυτό το εφιαλτικό ενδεχόμενο με τα εκατοντάδες θύματα του κορονοϊού,  πρέπει πάση θυσία να το αποφύγουμε.

200.000 εμβολιασμοί με πρώτη δόση σε μία εβδομάδα

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ αναφέρθηκε και στην  αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων που παρατηρείται μετά την ανακοίνωση των αυστηρών μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

«Στην Ελλάδα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, 200.000 έκαναν την πρώτη δόση» και όπως το χαρακτήρισε είναι «ένα σημαντικό νούμερο».

Ο κ. Τσαγκάρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τρόπο που γίνεται η επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας λέγοντας ότι «πρέπει να είμαστε πολύ συντηρητικοί με την ένταση και τον τόνο της συζήτησης, ώστε αυτοί οι καλοί ρυθμοί που φαίνεται να αποκτά το πρόγραμμα, να συνεχιστούν. Οι συμπολίτες μας να κάνουν την πρώτη δόση και, βεβαίως, έχει μεγάλη σημασία να κάνουν όσοι τους το επιτρέπει το σύστημα την τρίτη δόση».

Τι δήλωσε για την ανοσία και το διάστημα που μας καλύπτουν τα εμβόλια έναντι του κορονοϊού

Απαντώντας για το χρονικό διάστημα που τα εμβόλια παρέχουν ανοσία έναντι της μόλυνσης από κορονοϊό, ο κ. Τσαγκάρης ανέφερε ότι δεν είναι παραγωγικό να μιλάμε για έξι ή εφτά μήνες προστασίας, καθώς είναι ένα βιολογικό γεγονός υπό εξέλιξη.

«Είναι προφανές ότι η ανοσία μετά από κάποιους μήνες αρχίζει και αδυνατίζει. Αυτό είναι σαφές». Όπως είπε, από τους εικοσιένα ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην κλινική του, οι δεκαεννιά είναι ανεμβολίαστοι και οι δύο εμβολιασμένοι, εκ των οποίων έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε που έκαναν τη δεύτερη δόση.

«Είναι κατανοητός ο προβληματισμός ότι ο κόσμος θέλει απόλυτες απαντήσεις. Σε ένα βιολογικό φαινόμενο δεν υπάρχουν απόλυτες απαντήσεις. Ο ασφαλέστερος τρόπος να βαδίσουμε σαν πολιτεία είναι να ακούμε τις συστάσεις των ειδικών και των αρμόδιων επιτροπών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος