Η. Τσαγκάρης για πανδημία και μέτρα: Βρισκόμαστε πλέον σε φάση προσωπικής ευθύνης – Προστατευόμαστε για να μην υπάρξουν επιπλοκές (video)

Αν και είμαστε σε μια φάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας, με μικρό αριθμό νοσηλειών στις ΜΕΘ, έχουμε μπει σε μια φάση προσωπικής ευθύνης, επισήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ – Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν» Ηρακλής Τσαγκάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι».

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο καθένας από τους πολίτες πρέπει να εξατομικεύει τον κίνδυνο ανάλογα με τους παράγοντες της υγείας του, αποφεύγοντας την αδικαιολόγητη έκθεση. «Να βρεθούμε μεν και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί δύο χρόνια μετά, αλλα το μέτρο, αυτή η βασική ελληνική αρετή θα πρέπει να είναι παρών ώστε να μην έχουμε επιπλοκές που όλοι καταλαβαίνουμε» σημείωσε.

«Το θέμα είναι οι ευάλωτοι πληθυσμοί, αυτοί ειδικά οι οποίοι δεν είναι εμβολιασμένοι» είπε ακόμα ο κ. Τσαγκάρης.

Για την 20χρονη λεχώνα που πέθανε ανεμβολίαστη στο νοσοκομείο «Αττικόν», ο ίδιος είπε σχετικά: «Να τονιστεί ότι έγιναν όλες οι προσπάθειες, ακόμα και η μεταμόσχευση να γίνει εφικτή. Το κομβικό σημείο ήταν η έλλειψη εμβολιασμού. Έγιναν όσα θα μπορούσαν να γίνουν».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος