Η Σίφνος δεν «πτοείται» από την παγκόσμια έλλειψη ρεβυθιών, λέει στην ΕΡΤ η δήμαρχος Μ. Ναδάλη (video)

Array

Για έλλειψη ρεβυθιών κάνουν λόγο οι παγκόσμιοι οργανισμοί, ωστόσο η Σίφνος δεν δείχνει να εντάσσεται μέσα σε αυτούς, καθώς η ρεβυθάδα είναι ένα από τα παραδοσιακά φαγητά που δεν λείπει από το τραπέζι της Κυριακής.

Μέχρι και σήμερα οι οικογένειες συνεχίζουν να καλλιεργούν ρεβύθια όχι σε τόσο μεγάλες ποσότητες όσο στο παρελθόν, αλλά καλύπτουν τις οικιακές ανάγκες και σε ένα βαθμό τις ανάγκες φίλων και επαγγελματιών όχι όμως στο 100%.

Σε ερώτηση από την εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, σε σχέση με άλλες χρονιές παρατηρείται αυτό το φαινόμενο που διαβάζουμε σε παγκόσμιους οργανισμούς, η Μαρία Ναδάλη, Δήμαρχος Σίφνου αναφέρει ότι «αυτή την στιγμή δεν φαίνεται ακόμα στο νησί οι επιπτώσεις του γιατί υπάρχει η τοπική παραγωγή που καλύπτει μερικώς τις ανάγκες και φυσικά και από το εμπόριο, ακόμα δεν έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει ζήτημα».

Για τις εισαγωγές ρεβυθιού δεν γνωρίζουμε ακριβή ποσοστό αλλά υπάρχει μεγάλη κατανάλωση διότι πλέον η ρεβυθάδα έχει μπει στις κουζίνες των εστιατορίων της Σίφνου και χρόνο με τον χρόνο αυξάνουν οι ανάγκες.

Πηγή: Συνδέσεις ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος