Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τους δανειστές

Με κοινό παρονομαστή ότι οι τελευταίες προτάσεις των πιστωτών «είναι παράλογες» και ξεπερνούν τα όρια αντοχών της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και με ευρεία συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και του κόμματος πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μετά τις εισηγήσεις του Γραμματέα του κόμματος Τάσου Κορωνάκη και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη υπήρξαν πολλές τοποθετήσεις που περιελάμβαναν και σκληρή κριτική τους πιστωτές, αλλά και στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Μέλη της ΠΓ σημείωναν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αν υπάρξει συμφωνία θα είναι πολύ επώδυνη και για την κοινωνία, ότι θα είναι δύσκολο να υποστηριχθεί καθώς έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις του κόμματος, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπήρξαν και αναφορές για την ανάγκη προσφυγής σε εκλογές.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει οπωσδήποτε αναφορά στο θέμα ρύθμισης του χρέους, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή η συμφωνία. Κομματικές πηγές τονίζουν ότι αν ο πρωθυπουργός καταφέρει να αποσπάσει μια δέσμευση για το χρέος, τότε πολλοί θα αλλάξουν στάση ακόμη και στις ψηφοφορίες, καθώς το θεωρούν μείζον για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επίσης, άλλα στελέχη υπογράμμισαν την ανάγκη, η όποια συμφωνία να είναι βιώσιμη, να μπορεί να δηλαδή να επιλύσει προβλήματα και όχι να προκαλέσει σύντομα νέες επιπλοκές στην οικονομία.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, από την συνεδρίαση προέκυψε ότι την Παρασκευή μετά το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και την επομένη η Κοινοβουλευτική Ομάδα , ώστε να τοποθετηθούν για την συμφωνία, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος