Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία τιμά την Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος

Στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, στο ομώνυμο μνημείο στο Θησείο, παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το Ολοκαύτωμα μας αφορά όλους, όχι μόνον τον εβραϊκό λαό. Αποκαλύπτει, γυμνό, το πρόσωπο του κακού και θέτει σε συνεχή δοκιμασία την ηθική μας συνείδηση. Αποτίνουμε με δέος και συντριβή φόρο τιμής στα εκατομμύρια θύματα της ναζιστικής λαίλαπας, τόνισε η ΠτΔ, στην παρέμβαση της στην σημερινή εκδήλωση.

Τιμάμε παράλληλα την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Για μας, τους Έλληνες, που χάσαμε δεκάδες χιλιάδες Εβραίους συμπατριώτες μας, χάνοντας ταυτόχρονα και ένα σημαντικό κομμάτι της πολυπολιτισμικής μας παράδοσης, η επέτειος επιτάσσει μνήμη και γνώση.

Επίσης με  ανάρτηση στο twitter σημειώνει: Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να μην κυριαρχήσει ποτέ ξανά το σκοτάδι του αντισημιτισμού και του ρατσισμού.

«Σήμερα, Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και επέτειο απελευθέρωσης του Άουσβιτς, τιμάμε τα εκατομμύρια θύματα της ναζιστικής φρίκης και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να μην κυριαρχήσει ποτέ ξανά το σκοτάδι του αντισημιτισμού και του ρατσισμού».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής  Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνει ότι η βαρβαρότητα του Ολοκαυτώματος θα στοιχειώνει για πάντα την ανθρωπότητα. Η διατήρηση της μνήμης  των εκατομμυρίων θυμάτων, ανάμεσά τους και των Ελλήνων Εβραίων απαιτεί να υψώνουμε τη φωνή μας απέναντι στους αρνητές της ιστορίας.

Ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη, απέναντι στην αναζωπύρωση της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού πρέπει να είναι καθημερινός και συνεχής.

Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αναφέρει στο μήνυμα της ότι εβδομήντα επτά ολόκληρα χρόνια από την απελευθέρωση του ‘Αουσβιτς-Μπιρκενάου, οφείλουμε να συντρίψουμε το φάντασμα του ναζισμού, και του αντισημιτισμού, που φαίνεται να επανακάμπτει και να αντιμετωπίσουμε τις δολοφονικές εκφάνσεις του, είτε φέρουν την σβάστικα είτε την ημισέληνο».

Έχουμε ιερό χρέος να συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια στην βαρβαρότητα και να κρατούμε τις Θερμοπύλες του πολιτισμού μας, προσθέτει στο μήνυμα τηςκαι καταλήγει. « Ποτέ πια ναζισμός, ποτέ πια φασισμός, ποτέ πια ολοκληρωτισμός».

Να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά σε όσους επωάζουν το αυγό του φιδιού να σηκώσουν κεφάλι αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΜέΡΑ 25

Σήμερα 77 χρόνια μετά, με τα νεοναζιστικά μορφώματα να ξεπηδούν και πάλι στην Ευρώπη, με τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία και την ακροδεξιά να “αγκαλιάζονται” και πάλι από την κυρίαρχη ιδεολογία και με τις δηλητηριώδεις ιδέες αυτές να ποτίζουν και πάλι την κοινωνία που φτωχοποιείται και εξαθλιώνεται, ο αγώνας μας απέναντι στο απάνθρωπο και σκληρό πρόσωπο του φασισμού πρέπει να είναι εντατικός και ανυποχώρητος.

Η Ελλάδα συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση της ιστορικής Μνήμης του Ολοκαυτώματος αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο Twitter για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

«Θυμόμαστε! Η Ελλάδα ως κράτος που σέβεται τις παναθρώπινες αξίες, αλλά και ως προεδρεύουσα στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (ΙΗRΑ), αποτίει φόρο τιμής στα εκατομμύρια των θυμάτων, μεταξύ των οποίων χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

«Συμβάλλουμε ενεργά και σε διεθνές επίπεδο στη διατήρηση της ιστορικής Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που μας υπενθυμίζει διαχρονικά την ανάγκη σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», προσθέτει ο υπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος