Η περιπέτεια του Βίκτωρα – Στη μάχη για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

H περιπέτεια του Βίκτωρα, ενός μαθητή δημοτικού, για να διδάξει με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό τρόπο σε όλα τα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει και να βοηθήσει στη μάχη για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Βίκτωρας είναι ο ήρωας της καμπάνιας “Ένα στα Πέντε” του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από ένα μεγαλύτερο αγόρι.
Μπορεί όμως να προστατεύσει τον εαυτό του, γιατί γνωρίζει τον “κανόνα του εσωρούχου”.

Γνωρίζει, δηλαδή, αν ένα άγγιγμα ή ένα μυστικό είναι καλό ή κακό, πότε ένα δώρο γίνεται δωροδοκία και πώς μπορεί να αποφύγει μια κατάσταση που ενδεχομένως να απειλήσει την ασφάλειά του.
Στο πλαίσιο της καμπάνιας “Ένα στα Πέντε” έχουν προηγηθεί οι ιστορίες “Η Κίκο και το Χέρι” που διδάσκει τον “κανόνα του εσωρούχου” και “Το μυστικό της Νίκης”, όπου η μικρή πρωταγωνίστρια, γνωρίζοντας τον “κανόνα του εσωρούχου” αντιδρά έντονα όταν ένας ενήλικας “φίλος”, της ζητάει να αγγίξει το βρακάκι της, τρέποντάς τον σε φυγή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ στην Ελλάδα τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά, καθώς σε έρευνα που πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, προκύπτει ότι το 16% των παιδιών πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ