ertnews.gr

Η ώρα της Βουλής

13/07 15:28
Η ώρα της Βουλής

Στο ελληνικό κοινοβούλιο μετατοπίζεται πλέον το ενδιαφέρον, καθώς μέχρι τα μεσάνυχτα αναμένεται να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει το κείμενο της συμφωνίας και τα προαπαιτούμενα μέτρα, ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή την Τρίτη  να συζητηθεί σε επιτροπή και πιθανότατα την Τετάρτη να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.
Με το σχέδιο νόμου κυρώνονται τα προαπαιτούμενα, μια σειρά από μεταρρυθμίσεις μεταξύ των οποίων οι αλλαγές στον ΦΠΑ και στο ασφαλιστικό, αλλά και τη δημιουργία δημοσιονομικού συμβουλίου που θα προβλέπει άμεσες περικοπές δαπανών σε περίπτωση δημοσιονομικών αποκλίσεων.

Παρότι προβλέπεται να δοθούν 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι Έλληνες βουλευτές θα πρέπει επίσης να ψηφίσουν την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας για την αναδιάρθρωση των τραπεζών, που ρυθμίζει την εμπλοκή των μετόχων, των ομολογιούχων, και των καταθετών άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες εντός των κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται εντός της ημέρας να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικοί παράγοντες έχουν στη Βουλή συναντήσεις με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους Π. Λαφαζάνη, Ν. Χουντή, Κ. Ήσυχο, Δ. Στρατούλη, Θ. Πετράκο, Ι. Σταθά, Σ. Παπαδόγιαννη, Στ. Λεουτσάκο.

Εν τω μεταξύ, γρίφος παραμένει η στάση των διαφωνούντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ωστόσο διέψευσε τα σενάρια που την θέλουν να παραιτείται.

Την Τρίτη στις 8 το πρωί, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στις 8.30 η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version