Η μητέρα του «βιαστή με το τατουάζ» στην ΕΡΤ: «Για μένα είναι πεθαμένος» – Ανθρωποκυνηγητό στην Αλβανία

Στην Αλβανία έχει διαφύγει ο 45χρονος που ταυτοποιήθηκε ως «ο βιαστής με το τατουάζ», όμως η σύλληψή του και η έκδοσή του στην Ελλάδα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Η μητέρα του μίλησε αποκλειστικά στην Κάτια Νιάκαρη για τη βιαιότητα και την κακοποίηση που υφίστατο από τον γιο της. «Τέτοιο παιδί δεν το θέλω» λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ και την δημοσιογράφο Κάτια Νιάκαρη.

Θέμα χρόνου η σύλληψή του

Στα ίχνη του φερόμενου βιαστή βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές, με την έκδοση εντάλματος για την σύλληψη του να θεωρείται θέμα χρόνου. Ο 45χρονος φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία, τέσσερα περίπου 24ωρα μετά τον βιασμό και την απόπειρα βιασμού των δύο νεαρών γυναικών στο Παλαιό Φάληρο, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατάφερε και έφτασε στα ελληνοαλβανικά σύνορα στη μία περίπου τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου, και από εκεί πέρασε στην Κακαβιά. Οι αστυνομικοί, τον ταυτοποίησαν μέσα από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, τις καταθέσεις με την πλήρη περιγραφή του, αλλά και από γενετικό υλικό που εντοπίστηκε.

Σε κατάσταση σοκ, η μητέρα του, η οποία έχει δώσει κατάθεση στην Αστυνομία περιγράφοντας την κακοποίηση που δεχόταν, μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ: «Λέω θα πάρω την αστυνομία, με τραβάει έτσι, μου κάνει εδώ έτσι… Δεν τον θέλω. Για μένα είναι πεθαμένος. Δεν μπορώ. Νιώθω ότι είναι πεθαμένος. Δεν τον θέλω, για μένα δεν τον θέλω. Είμαι 70 χρόνων. Λέω θα βγάλω μία σύνταξη, που έπαιρνε τα λεφτά. Πίνει τσίπουρο, πίνει μπύρες, ήρθε αστυνομία εδώ, βρήκε ένα τσιγάρο χασίς. Τέτοιο παιδί δεν το θέλω».

Σύμφωνα με μαρτυρίες της γειτονιάς είχε συχνά βίαια ξεσπάσματα ο φερόμενος βιαστής, ενώ μέσα από το σπίτι του – από το διαμέρισμα του – ακούγονταν φωνές. Μάλιστα στο σημείο είχε κληθεί αρκετές φορές και η Αστυνομία.

Γείτονες του 45χρονου, άκουγαν μέσα από το σπίτι του μία γυναίκα να καλεί σε βοήθεια ενώ είχαν βρει στην είσοδο αίματα.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα με χρήση βίας, απειλή όπλου και αρπαγή.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, ΕΡΤ  

Ανθρωποκυνηγητό στην Αλβανία για τον εντοπισμό του

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αλβανία, Παναγιώτη Μπάρκα, πηγές από τη διεύθυνση Αστυνομίας Αργυρόκαστρου επιβεβαιώνουν για την ΕΡΤ ότι ο 45χρονος, εισήλθε στο αλβανικό έδαφος μέσω διάβασης της Κακαβιάς την ίδια μέρα και ώρα, 27 Οκτωβρίου το πρωί και προχώρησε ομαλά το ταξίδι του, εφόσον δεν υπήρχε καμία ύποπτη υπόδειξη από ελληνικής πλευράς.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας Γκέντσι Μουλάι είπε για την ΕΡΤ ότι, αμέσως μετά τη λήψη σήματος από την ελληνική αστυνομία, η αλβανική αστυνομία εξαπολύει έρευνες και ασκεί ελέγχους για τον εντοπισμό του δράστη, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Όπως είναι γνωστό η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο αστυνομιών γίνεται πλέον σε πραγματικό χρόνο και υπάρχει η άμεση ανταπόκριση όσον αφορά τη δράση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος