“Η μητέρα αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της” – Τι δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν (video)

«Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας η οποία συνειδητοποίησε κάποια στιγμή ότι ουσιαστικά στην δεύτερη κηδεία (σ.σ. το μνημόσυνο) αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της. Και καταλαβαίνετε πόσο τραγικό και επώδυνο είναι αυτό», δήλωσε ο Θανάσης Χαρμάνης. Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς, ξεκαθάρισε ότι επιθυμία της οικογένειας είναι να μεγαλώσει το παιδί στην Αλόννησο και θα παλέψει γι αυτό.

“Καταθέσαμε δήλωση πολιτικής αγωγής εκπροσωπώντας την οικογένεια της Καρολάιν. Για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει, στην κατάσταση που είναι και η δήλωση έγινε με εξουσιοδότηση”, είπε ο κ. Χαρμάνης, ο οποίος απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια της κορούλας της Κάρολάιν ο δικηγόρος της οικογένειας τόνισε:

«Το θέμα του παιδιού πρέπει να το αντιμετωπίσουμε άμεσα. Θα επισκεφθούμε τον εισαγγελέα ανηλίκων. Καταρχήν θα πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη. Στην Ελλάδα η ποινική ευθύνη είναι εξ’ ατομικευμένη και όπως μου εκμυστηρεύτηκε η μητέρα της Καρολάιν, με τους γονείς του δράστη έχει άριστες σχέσεις. Πιστεύω ότι με αμοιβαία κατανόηση και αγάπη από όλους θα μπορέσουμε να βρούμε την ιδανικότερη λύση», δήλωσε ο κ. Χαρμάνης.

Σχολιάζοντας το θέμα για το εάν η μητέρα του θύματος έχει την οικονομική κατάσταση να αναθρέψει το παιδί ο κ. Χαρμάνης διευκρίνησε ότι η εντολέας του “υποστηρίζεται από κόσμο. Η οικονομική της κατάσταση είναι καλή και είναι από τους ανθρώπους που δουλεύουν από μικρά παιδιά έντιμα στην Αλόννησο. Το νησί, πιστεύω ότι είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για να μεγαλώσει το παιδί μέχρι κάποια ηλικία. Από εκεί και πέρα θα αναθεωρήσουμε την οποιαδήποτε στάση”.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη / ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος