Η Κύπρος γιορτάζει την 62η επέτειο της ανεξαρτησίας της – Τα μηνύματα των πολιτικών

Η Κύπρος γιορτάζει σήμερα την 62η επέτειο της ανεξαρτησίας της, με την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον τερματισμό της Βρετανικής αποικιακής εξουσίας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έστειλε το δικό του μήνυμα, λόγω της ημέρας, τονίζοντας μέσω Twitter: «62 χρόνια από την ανακήρυξη και εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αποτίουμε τη δέουσα τιμή σε όλους όσους αγωνίστηκαν για την πατρίδα μας και παραμένουμε προσηλωμένοι στην απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας. Χρόνια πολλά».

Από πλευράς του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter: «Τιμάμε την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη μνήμη των ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού, που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία. Είμαστε πάντα στο πλευρό της Κύπρου για τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής».

«62 χρόνια συμπληρώνονται από τότε που η Κύπρος, μετά από ηρωϊκούς αγώνες, απέκτησε την ανεξαρτησία της», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο twitter. «Σήμερα, τιμούμε τις θυσίες του Κυπριακού λαού και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες για την επανένωση της Μεγαλονήσου», προσθέτει. «Χρόνια Πολλά στην Κύπρο μας»!

Την ίδια ώρα, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στη στρατιωτική παρέλαση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 62η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χρόνια Πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία! 1 Οκτωβρίου 1960 – Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κύπρου. 62 χρόνια μετά τιμούμε τους αγώνες του κυπριακού λαού και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να ελευθερωθεί ολόκληρη η μαρτυρική Μεγαλόνησος” τονίζει ο υπεύθυνος του τομέας Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σήμερα τιμούμε τους αγώνες και τον ηρωισμό των παλικαριών του κυπριακού ελληνισμού, ακόμα και τον αμούστακων παιδιών που έδωσαν τη ζωή τους μαχόμενοι ενάντια στην «αυτοκρατορία» και τους Τούρκους βαρβάρους. Η επέτειος αυτή όμως δεν μπορεί να εορτάζεται, την ώρα που την γενοκτονία του κυπριακού ελληνισμού συνεχίζεται και ένα μεγάλο κομμάτι της Κύπρου μας βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή. Η Κύπρος θα είναι ανεξάρτητη μόνον όταν απελευθερωθεί και η τελευταία σπιθαμή κατεχόμενου εδάφους. Η Κύπρος θα είναι ελεύθερη μόνο όταν αποχωρήσει και ο τελευταίος τούρκος στρατιώτης, με τον τελευταίο τούρκο έποικο” τονίζει σε μήνυμά της η Ελληνική Λύση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος