Η ΚοινΣΕπ 3S προσφέρει επαγγελματική διέξοδο σε άτομα με νοητικές αναπηρίες

Η 3S School Synergy Snacks υπήρξε η πρώτη ΚοινΣΕπ που δημιουργήθηκε ως συνέχεια ομώνυμης (εικονικής) μαθητικής επιχείρησης, την οποία λειτούργησαν -πριν από μερικά χρόνια- μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με τους μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Νέας Ιωνίας.

Στο πέρασμα του χρόνου η 3S- η οποία λανσάρει στην αγορά «Ενεργειακές Μπάρες Ξηρών Καρπών» φτιαγμένες από υλικά της ελληνικής γης- κατάφερε όχι μόνο να προσφέρει επαγγελματική διέξοδο σε άτομα με νοητικές αναπηρίες/ αναπτυξιακές διαταραχές, αλλά και να επιβιώσει σε μια ανταγωνιστική αγορά (εν μέσω και των δυσκολιών που έφερε σε όλους η πανδημία του κορονοϊού).

Στο πλαίσιο των Venture Impact Awards 2020, η 3S School Synergy Snacks βραβεύτηκε για τα προϊόντα της από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative). Το πρόγραμμα απένειμε χρηματικά βραβεία σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την αειφορία. Η βράβευση και η οικονομική ενίσχυση της συγκεκριμένης ΚοινΣΕπ υπήρξε σημαντική για την προώθηση των δραστηριοτήτων της.

Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης, «με την πολύ σημαντική οικονομική στήριξη της Hellenic Initiative, η 3S ελπίζει να μπορέσει να κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην επέκταση των δραστηριοτήτων της, να σταθεροποιηθεί στην αγορά και να προσφέρει ευκαιρίες σε ακόμη περισσότερους νέους με αναπηρίες, ώστε να ενταχθούν ισότιμα στον χώρο της εργασίας και της επιχειρηματικότητας».

Σημειώνεται ότι τη συνταγή για τις «Ενεργειακές Μπάρες Ξηρών Καρπών» της 3S School Synergy Snacks υπογράφει ο διακεκριμένος σεφ Ηλίας Μαμαλάκης. Το προϊόν διατίθεται σε τρεις γεύσεις: ελιά, σύκο και μέλι/ σοκολάτα, φράουλα και χαρουπόμελο/ μήλο και κανέλα. Όπως υπογραμμίζει και το σλόγκαν της ΚοινΣΕπ, «αυτές οι μπάρες είναι για Κ.ΑΛ.Ο». Αυτό επειδή εξασφαλίζουν την επαγγελματική ένταξη ατόμων με νοητικές αναπηρίες, στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο).

Μπάρες 3S για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου)  προϊόντα της 3S School Synergy Snacks -σε συσκευασίες που επιμελήθηκαν τα μέλη και οι εργαζόμενοί της, άτομα με αυτισμό και νοητικές αναπηρίες, καθώς και εθελοντές- θα διανεμηθούν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) σε συμβολικά σημεία, προκειμένου, όπως τονίζεται, με την πράξη αυτή να επισημανθεί η ανάγκη της «ένταξης όλων στην ίδια κοινωνία: στους μαθητές ενός σχολείου, στους παίκτες μιας ομάδας- θρύλου, στους εργαζόμενους ενός εργοταξίου, αλλά και σε εκπροσώπους θεσμών της πολιτείας, της θρησκείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Εμείς μπορούμε, εσείς θέλετε;» είναι το σύνθημα που υπογραμμίζει τη συνεργασία της Ε.Ε.Π.Α.Α με την 3S για την συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα. Στόχος, η ανάδειξη της δυνατότητας αλλά και του δικαιώματος των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού για εργασιακή ένταξη. «Η συνεργασία μας με την Ε.Ε.Π.Α.Α – με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, είναι μόνον η αρχή», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αρμόδιοι της 3S School Synergy Snacks.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ 3S School Synergy Snacks

Φωτογραφία: 3S School Synergy Snacks

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος