Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δημιούργησε ίδρυμα για εγκαυματίες

Array

Ίδρυμα για εγκαυματίες με το όνομα «Ioanna Paliospirou Foundation» (IPF) και σύνθημα ”We heal together” (Θεραπεύουμε μαζί) δημιούργησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία δέχτηκε το 2020 επίθεση με βιτριόλι.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο κτήριο όπου δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι ανέφερε η ίδια: «Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να το κάνω εδώ να ξεκινήσω το όραμα του foundation από εδώ. Είναι το σημείο μηδέν. Πριν από 2,5 χρόνια έγινε η επίθεση. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ενώσω τη προηγούμενη ζωή μου με αυτό που ζω αυτή τη στιγμή. Να συνδέσω το κακό με το καλό που πρόκειται να συμβεί γιατί αυτό πιστεύω θα δώσει μια μεγαλύτερη ώθηση και πίστη σε αυτό που πρόκειται να κάνουμε».

«Ήμουν παραδομένη στη μοίρα μου το πρώτο καιρό. Ήμουν σοκαρισμένη με αυτό που ζούσα. Σκέφτηκα ότι εγώ έχω σταθεί πολύ τυχερή. Έχουν σταθεί δίπλα μου πάρα πολύ σημαντικοί άνθρωποι. Τι θα γίνει όμως με τον επόμενο που θα χρειάζεται βοήθεια και πληροφορίες; Οπότε σκέφτηκα ότι κάτι πρέπει να κάνω. Όλο αυτό που μου προσέφεραν πρέπει να το βάλω κάτω από μια ομπρέλα που θα δώσει ασφάλεια σε κάποιον», πρόσθεσε η ίδια.

Μίλησε, επίσης, ο προσωπικός της ψυχίατρος Ντίνος Κονταγγέλλος ο οποίος ανέφερε: «Η Ιωάννα μπήκε στις καρδιές όλων μας, έδωσε σε όλους μας μια ελπίδα χαράς και μέσα από αυτή τη πορεία, από την επίθεση μέχρι σήμερα, μάθαμε να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει ότι όταν ένας άνθρωπος ακόμη και αν του πάρουν το πρόσωπο έχει την ικανότητα να μην του πάρουν το αύριο. Έχει την ικανότητα να αγαπάει, να νιώθει, να ελπίζει… Βρισκόμαστε εδώ πέρα για να εμπνεύσουμε και άλλους μέσα από εσένα».

Η Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων, δήλωσε για την Ιωάννα: «Η Ιωάννα κάθε φορά ρωτούσε και για τους ασθενείς που είχε γύρω της. Το γεγονός ότι θέλει να φτιάξει κάτι που απευθύνετε σε αυτούς τους ανθρώπους και θα τους κάνει να αισθάνονται ότι κάποιος που πέρασε τον ίδιο δρόμο και είναι δίπλα τους, είναι πολύ σημαντικό. Είναι κάτι που σαν γιατροί και σαν επαγγελματίες υγείας δεν μπορούμε να το προσφέρουμε γιατί ποτέ ο εγκαυματίας δεν θα αισθανθεί κοντά μας όπως αισθάνεται κοντά στην Ιωάννα» ενώ πρόσθεσε «Έχει βιώσει και η ίδια τον μοναδικό γολγοθά που έχουν ανέβει αυτοί οι άνθρωποι καθώς και τις επιπτώσεις από αυτόν τον δύσκολο και επώδυνο τραυματισμό που μπορεί να υποστεί το ανθρώπινο σώμα» .

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος