Η ΕΡΤ στον τόπο του διπλού φονικού στην Αίγινα: Τι λένε γείτονες των θυμάτων (video)

Array

Το DNA που είχε βρεθεί από τους ερευνητές της αστυνομίας μέσα σε ένα σκούφο στον τόπο του εγκλήματος, «πρόδωσε» τον δράστη και οδήγησε, μετά από επτά χρόνια, στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας θείας και ανιψιού το 2015 στην Αίγινα. Το διπλό φονικό είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, καθώς ο δράστης είχε βασανίσει και είχε κάψει ζωντανούς τα δυο θύματα.

«Δυο ή τρείς ήτανε πήγανε σπίτι και πιάσανε το παιδί κοιμότανε και άρχισαν να τον χτυπάνε…μόλις ήρθε η θεία της κλείσανε το στόμα την σύρανε μέσα στο σπίτι… Ο ιατροδικαστής είχε πει πως είχαν σπασμένα πλευρά και τους βάλανε φωτιά και τους κάψανε» λέει γείτονας.

Οι αστυνομικές αρχές της Μάλτας σε τυχαίο έλεγχο φέρεται να εξέτασαν τα στοιχεία του 36χρονου Αλβανού άνδρα και να υπήρξε ταυτοποίηση με εκείνα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Είναι το άτομο που μετά το φρικτό έγκλημα είχε εγκαταλείψει την Αίγινα και οι αρχές δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν για να διασταυρώσουν το γενετικό ίχνος. Ο δράστης συνελήφθη και ειδοποιήθηκαν οι Ελληνικές αρχές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το φρικτό έγκλημα είχε σημειωθεί στις 30 Νοεμβρίου του 2015 στο χωριό Ασώματοι στην Αίγινα. Ο φερόμενος ως δράστης πιθανόν και με άλλους συνεργούς είχαν ακινητοποιήσει και βασανίσει πριν δολοφονήσουν με φρικτό τρόπο την 71χρονη γυναίκα και τον ανιψιό της.

Οι δράστες έσπασαν το τζάμι του παραθύρου με μία πέτρα, εισέβαλαν μέσα στο σπίτι, ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας την ηλικιωμένη γυναίκα και τον ανιψιό της και τους έκαψαν ζωντανούς.

Οι δράστες φέρεται να γνώριζαν ότι η ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Αίγινα είχε προχωρήσει σε ανάληψη των αποταμιεύσεών της, ύψους οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ, που ενδεχομένως είχε κρύψει στο σπίτι της.

Ο 36χρονος Αλβανός αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκδοθεί στην χώρα μας.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Δήμητρα Σέκη, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος