Η ΕΡΤ στο Καχραμανμαράς: Έσβησαν από τον χάρτη ολόκληρες περιοχές- Αποχώρησαν τα συνεργεία διάσωσης

Συντρίμμια, καταστροφή και απόγνωση καταγράφει η κάμερα της ΕΡΤ, από το Καχραμανμαράς. «Ένα σύννεφο σκόνης καλύπτει όλες αυτές τις περιοχές, που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχουν χαθεί από τον χάρτη», μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ και καταγράφει η κάμερα.

«Η εικόνα είναι πανομοιότυπη σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Τα σωστικά συνεργεία που μέχρι χθες επιχειρούσαν σε λιγοστά σημεία έχουν αποχωρήσει. Πλέον τα μπάζα από τα κατεστραμμένα κτίρια φορτώνονται σε μπουλντόζες και απομακρύνονται» σημειώνει.

Όπως αναφέρει η απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Καχραμανμαράς έχουν σοβαρά προβλήματα με τη στέγαση, τη διατροφή και την ηλεκτροδότηση.

Όπως καταγράφει η κάμερα της ΕΡΤ, ελάχιστα είναι τα κτίρια που παραμένουν όρθια και όσα είναι στη θέση τους έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

«Οι μετασεισμοί συνεχίζονται στο Καχραμανμαράς και χθες το βράδυ 18/2 σημειώθηκε σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ. Άλλοι δύο μετασεισμοί μικρότερης έντασης, σημειώθηκαν το πρωί σήμερα 19/2. Οι μετασεισμοί προκαλούν έντονο φόβο και ανησυχία στους κατοίκους. Πλέον πλησιάζουν τα συντρίμμια των σπιτιών τους αναζητώντας προσωπικά τους αντικείμενα, κάτι που να τους θυμίζει την ζωή τους πριν το σεισμό» αναφέρει.

«Πολλά μικρά παιδιά τριγυρνούν με τους γονείς ή τους συγγενείς τους ψάχνοντας από τους αλληλέγγυους ένα πιάτο φαγητό ή ένα μπουκάλι νερό για να επιβιώσουν».

Την ίδια ώρα εγκυμονεί υγειονομικός κίνδυνος στις πόλεις που έχουν καταστραφεί.

Αποστολή: Κάτια Νιάκαρη

Κάμερα: Φώτης Πάντος

Ήχος: Παναγιώτη Δερβιτσιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος