Η ΕΡΤ στο εργοστάσιο παραγωγής F-35 στο Τέξας (video)

Η ΕΡΤ στη «φωλιά» των αόρατων, πανίσχυρων αεροσκαφών πέμπτης γενεάς στο εργοστάσιο κατασκευής τους στο Τέξας

Στην καρδιά κατασκευής των F-35, στο Τέξας, βρέθηκε η ΕΡΤ για δεύτερη φορά μέσα σε 8 μήνες, μετά το επίσημο αίτημα της Ελλάδας για την απόκτηση των stealth αεροσκαφών. Η Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας θα παραλάβει την έκδοση Block 4 των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, σύμφωνα με τα στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας.

Ο Τζρ. Μακντόναλντ, Αντιπρόεδρος Lockheed Martin Aeronautics, αναφέρει πως: «Πιστεύουμε πως το F-35 είναι η καλύτερη πρόταση για μαχητικό 5ης γενιάς για την Ελλάδα Θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εγγυηθεί την κυριαρχία της, να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ και ο εκσυγχρονισμός του αεροπλάνου θα το κρατήσει στην πρώτη γραμμή για πολλά χρόνια ακόμη».

Στο Ford Worth, στην «φωλιά» των αόρατων αεροσκαφών 5ης γενιάς, η ΕΡΤ περιηγήθηκε στο εργοστάσιο κατασκευής των F-35 όπου κάθε μέρα παραδίδονται μαχητικά για χώρες που τα έχουν ήδη παραγγείλει.

Περίπου 500 μαχητικά F-35 αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ευρώπη συν ορισμένα των Ηνωμένων Πολιτειών τα οποία υπηρετούν εκεί. Όλα ξεκίνησαν από εδώ από το Ford Worth του Τέξας όπου η γραμμή παραγωγής αποδίδει περίπου 140 αεροσκάφη ετησίως.

Πιλότος δοκιμών ο Brick, επισημαίνει πως: «Το επίπεδο των ικανοτήτων που φέρνει το επίπεδο 4 είναι πολύ περισσότερες από το Block 3 που πετάμε τώρα. Οπότε όταν λέω ότι το F-35 είναι το πιο φονικό, έχει τη μεγαλύτερη επιβιωσιμότητα και διαλειτουργικότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη, το επίπεδο 4 θα το ενισχύσει ακόμη περισσότερο».

Το επόμενο διάστημα η Αθήνα αναμένει την επίσημη απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών, στο αίτημα που είχε αποσταλεί τον περασμένο Ιούνιο για 20+ 20 F-35. Τα πρώτα μαχητικά θα τροχοδρομήσουν από το 2029 στην Ελλάδα και η μοίρα θα γίνει πλήρης έως το 2035.

Aποστολή στο Τέξας: Γιώργος Σιδέρης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος