Η ΕΡΤ στην πρώτη γραμμή για την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία

Array

Συμπερίληψη και ισότιμη πρόσβαση ζητούν τα άτομα με αναπηρία, χωρίς διακρίσεις στις κοινωνικές δραστηριότητες.

Στην ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, «Άτομα με αναπηρία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ανέφερε ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και να θεσπίσουν κανόνες αποδοχής της διαφορετικότητας και προώθησης της αναπηρίας. Πολλά ήταν πρόσωπα της πολιτικής που μίλησαν στην ημερίδα, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Γιάννης Μπαλάφας, η Αναστασία Σιμητροπούλου, η Λιάνα Κανέλλη, η Φωτεινή Μπακαδήμα, ο καθένας, εκπροσωπώντας το κόμμα στο οποίο ανήκει και όλοι μαζί στην προσπάθεια να αυξήσουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία μέσω των ΜΜΕ.

Η ΕΡΤ διαχρονικά συμπεριλαμβάνει εργαλεία τα οποία βοηθούν στην ένταξη των ατόμων με αναπηρία, όπως λόγου χάρη το δελτίο ειδήσεων των 18:00 προβάλλεται στην νοηματική γλώσσα. Η Τζένη Τζαφάκου, Διευθύντρια Προγράμματος της ΕΡΤ, τόνισε πως η ΕΡΤ επιτελώντας τοπν κοινωνικό της ρόλο, έχει εργαλεία τα οποία εξασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση και στο μέλλον σκοπεύει να τα αυξήσει.

Η Πολιτεία έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμά της το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την καταγραφή 30.000 δημόσιων κτιρίων, ανά την επικράτεια με σκοπό την αναβάθμισή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος