Η ΕΡΤ παρουσιάζει τη νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζα «1821 – Η επιθεώρηση» (video)

Μετά από έναν ολόκληρο χειμώνα τα θέατρα ανοίγουν ξανά και η ομάδα του Φοίβου Δεληβοριά και του Δημήτρη Καραντζα μας περιμένουν με μια απολαυστική επιθεώρηση στο Βεάκειο Θέατρο. Για το πολυαναμενόμενο «1821 – Η επιθεώρηση» μίλησαν οι δύο δημιουργοί στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο».

Πανέτοιμοι δηλώνουν οι δημιουργοί για τη πρεμιέρα της παράστασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου. «Ο σαρκασμός δεν είναι ως προς τον αγώνα των Ελλήνων που μας έδωσαν την ελευθερία μας. Ο σαρκασμός είναι απέναντι στους ανθρώπους που τον βρυκολακιάζουν τον αγώνα αυτόν, που τον αιχμαλωτίζουν στο σχήμα του και σε κάνουν να είσαι ανελεύθερος μέσα σε αυτό αυτό», είπε ο Φοίβος Δεληβοριάς και συνέχισε ο Δημήτρης Καραντζας λέγοντας, «είναι σαν να εξετάζουμε αυτά τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση και σκοπός μας δεν είναι να κοροϊδέψουμε, αλλά να βρούμε κάποια συμπτώματα που επαναλαμβάνονται από τότε ως σήμερα, όπως για παράδειγμα ο διχασμός ή ο τρόπος που φέρουμε κατά κάποιο τρόπο την ιστορία αυτή».

Αυτά και πολλά άλλα διηγήθηκαν στην κάμερα της ΕΡΤ οι δύο δημιουργοί. Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος