Η επόμενη μέρα στη βόρεια Εύβοια – Καθόλα έτοιμοι να δεχθούμε επισκέπτες δηλώνουν δήμοι και φορείς

Στην Εύβοια, οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα ενώ η εικόνα είναι αποκαρδιωτική… στάχτες και μαύρο τοπίο. Τεράστιο είναι το πλήγμα για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό, ωστόσο δήμαρχοι και φορείς δηλώνουν ότι οι τουριστικοί προορισμοί δεν έχουν υποστεί ζημιές και είναι έτοιμοι να δεχθούν επισκέπτες και να στηρίξουν τους κατοίκους τους. Την ίδια ώρα, όλο και περισσότεροι πολίτες εκφράζουν την προτίμησή τους στη βόρεια Εύβοια και αλλάζουν τον προορισμό των διακοπών τους για κάποιο μέρος στις περιοχές του νησιού.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδημού Γιάννης Κοτζιάς είναι συγκινητική η αλληλεγγύη που βρίσκουν οι κάτοικοι από πολλούς συμπολίτες, οι οποίοι έχουν ήδη ακυρώσει τις διακοπές σε άλλο μέρος της Ελλάδας και κλείνουν σε κάποιο τουριστικό προορισμό της βόρειας Εύβοιας. “Δεν υπάρχουν φωτιές, η ατμόσφαιρα έχει καθαρίσει, είμαστε όλοι έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των κατοίκων γιατί δεν έχασαν μόνο τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους αλλά και τις δουλειές τους, επισημαίνοντας πως όσα χρήματα κι αν επενδύσεις δεν μπορούμε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα, γιατί η φύση θέλει δεκαετίες για να αποκατασταθεί. Επιπλέον ανέφερε ότι είναι αρκετοί οι κάτοικοι, των οποίων οι κατοικίες δεν υπέστησαν ζημιές, που δίνουν στέγη σε όσους έχουν άμεση ανάγκη. Το ζητούμενο όπως είπε ο κ. Κοτζιάς, είναι τώρα ο σχεδιασμός για την ανασυγκρότηση αυτού του τόπου, που θα δώσει και πάλι δουλειά στους κατοίκους, θα βοηθά το περιβάλλον αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής. Το πιο σημαντικό είνα να αξιοποιείς σωστά τους ανθρώπους που ζουν από το δάσος”, υπογράμμισε ο δήμαρχος και γνωστοποίησε ότι τη Δευτέρα οι ρητινοσυλλέκτες της περιοχής θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για να ετοιμάσουν κοινή πρόταση την οποία θα καταθέσουν στον πρωθυπουργό.

Την ανάγκη στήριξης του τουριστικού κλάδου, υπογράμμισε και ο Πέτρος Στεφανής, διαχειριστής του Τουριστικού Οδηγού της Βόρειας Εύβοιας τονίζοντας ότι “τώρα χρειαζόμαστε τη στήριξη των συμπολιτών μας για να ορθοποδήσουμε”. Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει και η Πολιτεία να στηρίξει τις πληγείσες περιοχές και πρότεινε ο ΕΟΤ να προωθήσει τον τουρισμό στη βόρεια Εύβοια. Ανέφερε δε ότι πριν από τις φωτιές είχαν πληρότητα 90-95% και αυτή τη στιγμή έχουν 2-5%. Οι τουρίστες πανικοβλήθηκαν και έφυγαν ενώ πολλοί ακύρωσαν, είπε ο κ. Στεφανής.
“Η φωτιά τελείωσε, οι τουριστικοί προορισμοί δεν έχουν επηρεαστεί, δεν έχουμε απώλειες. Οι ξενοδόχοι είναι έτοιμοι, τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα είναι έτοιμα να υποδεχθούν και πάλι επισκέπτες. Ο κόσμος πρέπει να μας στηρίξει και να μας βοηθήσουν να σταθούμε στα πόδια μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος