Οι έμποροι της ελπίδας – Οργανώνουν μεταφορές προσφύγων με το αζημίωτο (vid)

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για τη δράση των εμπόρων της ελπίδας που πουλάνε ψεύτικες υποσχέσεις στους απελπισμένους πρόσφυγες. Ένα από τα θύματα του παράνομου δικτύου διακίνησης ανθρώπων μιλάει στην κάμερα της ΕΡΤ και αποκαλύπτει τον τρόπο λειτουργίας των πειρατικών κυκλωμάτων.

Καθημερινά στο Φόρουμ προσφύγων και μεταναστών φτάνουν καταγγελίες για εμπόρους της ελπίδας που πλησιάζουν απελπισμένους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά και σε άλλους χώρους φιλοξενίας και τους υπόσχονται πως θα τους μεταφέρουν στην Ειδομένη για να περάσουν τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Τα παράνομα κυκλώματα που οργανώνουν τις χερσαίες μεταφορές των προσφύγων και των μεταναστών από την Αττική προς την Ειδομένη, έχουν αυξήσει την τιμή του εισιτηρίου από την ημέρα που έκλεισε η βαλκανική οδός.

Ένα από τα θύματα της παράνομης διακίνησης μιλάει στην κάμερα της ΕΡΤ και υποστηρίζει πως ενώ δεν είχε έγγραφα για να βγάλει εισιτήριο με το τρένο, τα μέλη του κυκλώματος του εξασφάλισαν εισιτήριο με το οποίο ταξίδεψε μέχρι την Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια με ταξί έφτασε στον προορισμό του, την Ειδομένη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΤΕΛ Αττικής, αποκαλύπτει πως από την παράνομη μεταφορά χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών το κράτος έχασε τεράστια ποσά από το ΦΠΑ των εισιτηρίων που δεν κόπηκαν και ποτέ δεν αποδόθηκε.

Η έντονη παρουσία της αστυνομίας, της τελευταίες ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά και οι αυστηροί έλεγχοι που γίνονται στην εθνική οδό έχουν μειώσει τα «πειρατικά» ταξίδια. Μεχρι στιγμής οι αρχές έχουν συλλάβει 3 οδηγούς τουριστικών λεωφορείων.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά για το αν στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης τους υπάρχουν κυκλώματα εκμετάλλευσης προσφύγων και αν υπάρχει αξιόποινη δράση αστυνομικών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ-1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΦΕΝΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος