Η Ελληνίδα που επέλεξε ως υπότροφο ο Ομπάμα μιλά στην ΕΡΤ – Η ΜΚΟ που βoηθά γυναίκες από όλο τον κόσμο

Η Ελπίδα Κόκοτα, η «αγαπημένη του Ομπάμα» και επικεφαλής της ΜΚΟ Mexoxo, που έχει στόχο έχει την κοινωνικό – οικονομική ανάπτυξη των γυναικών σε όλων τον κόσμο, επελέγη από τον Μπαράκ Ομπάμα στο πρόγραμμα «Ηγέτες του μέλλοντος» και μίλησε για την δράση της στην ΕΡΤ.

Αρχικά η κ. Κόκοτα τόνισε πως θεωρεί ότι η «επιλογή έχει γίνει λόγω του αποτυπώματος, του κοινωνικού αποτυπώματος που έχει φέρει η ΜΚΟ από το 2013».

Η οργάνωση συμβολίζει, όπως είπε: «Ότι το πρώτο βήμα στην επιτυχία και την ευτυχία είναι να αγαπήσουμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Κάτι που δεν σταματά ποτέ και είναι μια μεγάλη προσπάθεια μέσα στο πολύ κινητικό κόσμο που ζούμε. Εμείς ξεκινήσαμε το 2013 με ένα όραμα και σήμερα είμαστε στην πολύ ευχάριστη και περήφανη θέση να έχουμε στηρίξει 31.000 γυναίκες».

Έτσι λοιπόν η ΜΚΟ, έχει στόχο να στηρίζει γυναίκες που είναι σε αδυναμία, οικονομική ή άλλη κοινωνική για να τις βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους που έχουν βάλει, μέσα από την εκπαίδευση και την επιχειρηματική στήριξη.

Όπως δήλωσε απευθύνονται «κυρίως σε ευάλωτες ομάδες. Έχουμε δράση στην Κένυα, στην Ινδία, στο Μεξικό, στην Ελλάδα έχουμε δράση. Δεν είναι τόσο πολύ ευάλωτη ομάδα, αλλά είναι γυναίκες που θέλουν να σπάσουν τη γυάλινη οροφή και να κάνουν ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα τους».

Σχετικά με τις δράσεις της οργάνωσης, ανέφερε ότι: «Εχουμε κάνει συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Κορνέλ και προσφέρουμε δωρεάν υποτροφίες στις γυναίκες για να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην επιχειρηματικότητα, τον οικονομικό αναλφαβητισμό, ψηφιακό αναλφαβητισμό σε διάφορα θέματα. Εξαρτάται από την περιοχή που δραστηριοποιούμαστε».

Στην αρχή τα πράγματατα ήταν πιο δύσκολα μέχρι να μαθευτεί το έργο τους, ωστόσο πλέον είναι αρκετές γυναίκες που μόνες τους προσεγγίζουν την ΜΚΟ. «Όταν ξεκινήσαμε πηγαίναμε πόρτα πόρτα και δείχναμε τι μπορούμε να προσφέρουμε. Πλέον και γυναίκες έρχονται σε εμάς. Συνεργαζόμαστε και με τοπικούς φορείς και άλλους οργανισμούς σαν κι εμάς. Πιστεύουμε πολύ στη συνεργασία και εδώ στην Ελλάδα και με συλλόγους γυναικών. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων», είπε η κ. Κόκοτα.

Η χρηματοδότηση της ΜΚΟ γίνεται από ιδιωτικές εταιρείες μέσα στα πλαίσια του κοινωνικού αποτυπώματός τους.

Τέλος, η κ. Κόκοτα έδωσε και ένα παράδειγμα από μια γυναικά που κατάφερε να εξελιχθεί μέσα από την βοήθεια που της προσέφεραν. «Έχουμε στηρίξει 31.000 γυναίκες και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων έξι μηνών είναι μία γυναίκα από την Ινδία που παρακολούθησε το πρόγραμμα μας στην επιχειρηματικότητα και στις ψηφιακές δεξιότητες και έλεγε στο γράμμα που μας έστειλε ότι “σας ευχαριστώ πολύ γιατί πλέον έχω ένα σκοπό στη ζωή μου και ο σύζυγός μου το βλέπει αυτό και με αφήνει να βγαίνω από το σπίτι να πουλήσω τα προϊόντα μου“».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος