Η Ελλάδα υλοποιεί πολυδιάστατη διπλωματία

Η Ελλάδα υλοποιεί την πολυδιάστατη διπλωματία στο πλαίσιο του σχήματος των πέντε κύκλων, που περιέγραψε την Τετάρτη και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, στην ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, τόνισε ότι ο πρώτος κύκλος αφορά τα δυτικά Βαλκάνια, ο δεύτερος κύκλος σειρά χωρών από την Ανατολή, τρίτος κύκλος η Ευρώπη και χώρες στις παρυφές αυτής, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία, τέταρτος κύκλος η Αμερικανική Ήπειρος και πέμπτος κύκλος χώρες που μέχρι τώρα η Ελλάδα δεν είχε διπλωματικό ενδιαφέρον.

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην διπλωματική προσπάθεια που καταβάλει το υπουργείο Εξωτερικών με σειρά επισκέψεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κι άλλες που προγραμματίζονται.

Αναφέρθηκε στη διάσκεψη για τη Λιβύη που συγκαλεί ο Εμμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι. Όπως είπε ο κ. Παπαϊωάννου, η Ελλάδα συμμετέχει στην διεθνή διάσκεψη για την Λιβύη, προτάσσοντας δύο σημεία: Τάσσεται υπέρ της απομάκρυνσης όλων των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων στη Λιβύη. Επίσης, στηρίζει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στην καθορισμένη ημερομηνία.

Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος