Ι. Δαβερώνης για τα μέτρα: Οι ενστάσεις μας οφείλονται στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα εστιατόρια (video)

«Ως ένα βαθμό αντιδρούμε στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης γιατί οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν μπορούμε να κάνουμε τους αστυνομικούς και τους γιατρούς έξω από τα καταστήματά μας. Πρέπει με κάποιο άλλο τρόπο να λυθεί αυτός ο γόρδιος δεσμός», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ιωάννης Δαβερώνης, πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Δαβερώνης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης. «Yπάρχει μια δυσκολία σε σχέση με την επιχειρηματικότητα. Προσπαθούμε να βγάλουμε μια άκρη όσον αφορά την ασφάλεια των πελατών μας και προσπαθούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας βιώσιμες».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής «θα πρέπει με μια άλλη λογική να μπορέσει να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί και να λυθεί αυτό το πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς μας έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Να μπούμε σε μια κανονικότητα. Θεωρώ ότι θα υπάρξουν και άλλα καταστήματα που θα λειτουργήσουν με τη λογική Covid – free. Πιθανόν να δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα από ανθρώπους που θέλουν να διασκεδάσουν αλλά δεν έχουν μπει στη λογική του εμβολιασμού».

Αυστηρό το υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας μας

Σχολιάζοντας το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού του προσωπικού των καταστημάτων ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής τόνισε ότι «εμείς νομικά δεν μπορούμε ως επιχειρηματίες να υποχρεώσουμε κανέναν να εμβολιαστεί. Είναι θέμα της Πολιτείας να λύσει αυτό το θέμα. Θέλουμε να έχουμε ασφαλή εστιατόρια. Δεν αντιδρούμε στο να πηγαίνει ο κόσμος να κάνει τα εμβόλια. Αντιδρούμε στο γεγονός ότι δεν μπορούμε νομικά να υποχρεώσουμε κανέναν να κάνει το εμβόλιο και δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε να μπει κάποιος πελάτης στο κατάστημά μας».

Απαντώντας στην ανασφάλεια που τυχόν μπορεί να νιώθει ο κόσμος αν δεν είναι βέβαιος ότι το προσωπικό που τον εξυπηρετεί είναι εμβολιασμένο ο κ. Δαβερώνης είπε ότι «το προσωπικό λειτουργεί με το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο έχει ανακοινωθεί. Πολλοί άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί. Δε νομίζω ότι η εστίαση δεν λειτουργεί με πειθαρχία. Μπορούμε να βοηθήσουμε ως κλάδος αλλά δεν μπορούμε να πούμε στους υπαλλήλους μας να πάνε να εμβολιαστούν».

Οι ενστάσεις μας οφείλονται στο οικονομικό πρόβλημα του αντιμετωπίζουν τα εστιατόρια

«H δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα. Από εκεί και πέρα, κάποια πράγματα λειτουργικότητας δεν μπορούν να γίνουν όπως πιστεύει η κυβέρνηση. Η εστίαση και ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας. Όσοι τουρίστες έρχονται από την Ευρώπη έρχεται για να απελευθερωθεί, να ευχαριστηθεί όπως δεν μπορεί να το κάνει σε άλλα μέρη. Το θέμα είναι όμως άλλο. Δεν μπορούμε, μέσα στο καλοκαίρι, να μπούμε στη λογική να μη μπαίνει ο κόσμος στα μαγαζιά μας. Μπορούμε να μπούμε στη λογική ότι ο κόσμος θα μπαίνει με ασφάλεια με self test, ώστε τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο με το καλό, όταν θα έχει ξεπεραστεί η όλη κατάσταση να λύναμε τα όποια προβλήματα είχαν δημιουργηθεί σε σχέση την πανδημία. Οι ενστάσεις μας οφείλονται στο οικονομικό πρόβλημα του αντιμετωπίζουν τα εστιατόρια. Συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρχουν ασφαλείς χώροι και εργαζόμενοι», επισήμανε ο κ. Δαβερώνης.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής αναρωτήθηκε: «Γιατί εν μέσω καλοκαιριού να κάνουμε πειράματα; Γιατί αυτά τα μέτρα δεν ξεκίνησαν από τα σούπερ μάρκετ; Οι εμβολιασμένοι και οι μη εμβολιασμένοι… Μείναμε κλειστοί  εφτά μήνες με κυβερνητική εντολή για τον κίνδυνο της πανδημίας. Στα εστιατόρια τηρείται το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Πρέπει να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος