Η Άννα Κορακάκη μιλά στην ΕΡΤ για τον εφιάλτη που βίωσε με τον εμμονικό θαυμαστή της (video)

Έκανε την Ελλάδα περήφανη ανεβάζοντας την στο υψηλότερο βάθρο των Oλυμπιακών Aγώνων, η Άννα Κορακάκη. Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι πως ταυτόχρονα ζούσε έναν εφιάλτη. Η Άννα Κορακάκη μίλησε στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Μάνο Μπανασάκη για την τραυματική της εμπειρία που βίωσε με τον 34χρονο, ο οποίος είχε εμμονή μαζί της και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξης.

«Εχασα τον ύπνο μου, ήταν μια τραυματική εμπειρία», είπε η χρυσή Ολυμπιονίκης η οποία ήρθε αντιμέτωπη με ψυχοσωματικά προβλήματα, καταθλιπτικά επεισόδια, έντονο αίσθημα ανασφάλειας και γενικευμένο άγχος, ενώ ακόμη παλεύει με το μετατραυματικό στρες.

«Τα τελευταία 4 με 5 χρόνια δεχόμουν παρενοχλητική παρακολούθηση και παρενοχλητικές συμπεριφορές από τον στόκερ. Αυτές φυσικά με επηρέασαν πάρα πολύ ψυχολογικά, είχα χάσει τον ύπνο μου. Ήταν σίγουρα μια πάρα πολύ τραυματική εμπειρία», είπε.

Ο άνδρας αυτός είχε γίνει η σκιά της. Οι εμμονικές παρακολουθήσεις, η υπερβολική πίεση, το άγχος και ο φόβος αποτυπώθηκαν στο σώμα της. Ήρθε αντιμέτωπη με ψυχοσωματικά προβλήματα, καταθλιπτικά επεισόδια, έντονο αίσθημα ανασφάλειας, αγωνίας και γενικευμένο άγχος, ενώ ακόμη παλεύει με το μετατραυματικό στρες.

Όπως είπε πήρε την απόφαση να κινηθεί νομικά μετά τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του συντρόφου της. Ο 34χρονος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξης και η ίδια εξέφρασε την ικανοποίησή της από την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Καβάλας, ενώ ζητά να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και η ποινή να είναι ακέραιη όπως την ορίζουν τα δικαστήρια.

Η κατάθεση ψυχής και η αποκάλυψη του προβλήματος ελπίζει η Άννα Κορακάκη να δώσει δύναμη και κουράγιο σε όσους και όσες υποφέρουν από παρόμοιες καταστάσεις.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μπανασάκης / Επιμέλεια: Βαλέρια Δολαψάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος