Η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων ως διέξοδος στην ανεργία των νέων

Αυτό υποστηρίζει μελέτη η οποία παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (17ο Greek ICT Forum).

«Εάν η Ελλάδα επενδύσει στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού με ψηφιακές δεξιότητες, διαμορφώνει τις ιδανικές συνθήκες, για να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις σε τεχνολογική ανάπτυξη με διεθνή προσανατολισμό». Τη θέση αυτή ανέπτυξε η HePIS, παρουσιάζοντας στο 17ο Greek ICT Forum μελέτη, η οποία τεκμηριώνει πώς μπορούν να δημιουργηθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία 500.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην πληροφορική.

Τη μελέτη, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του προέδρου του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS), Βύρωνα Νικολαΐδη, με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ALBA και της HePIS, παρουσίασε ενώπιον του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, ο Κωνσταντίνος Κεσεντές, μέλος του ΔΣ της HePIS.

Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) είναι το δίκτυο που ενώνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών της αγοράς πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα, με σκοπό να προωθήσει τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και να αναπτύξει την επαγγελματική τους καταξίωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος