Η 199η εθελοντική δράση καθαρισμού του βυθού από τον Όμιλο Αυτοδυτών Λουτρακίου

Παρά μία 200 οι εθελοντικές δράσεις καθαρισμού που έχει πραγματοποιήσει ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου – Loutraki Dive Club. Η  δράση νo199 έγινε το Σάββατο 5/6/2021, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει ο Όμιλος: «από νωρίς το πρωί μικροί και μεγάλοι εθελοντές, δημοτικές παρατάξεις και φορείς με αγάπη για το περιβάλλον καθάρισαν τις παραλίες Νεράτζας, Κοκκωνίου και Βραχατίου.

Η 199η εθελοντική δράση καθαρισμού του βυθού από τον Όμιλο Αυτοδυτών ΛουτρακίουΣτις 13:00 κάναμε μία ενημέρωση στα παιδιά αλλά και σε γονείς, αρχικά για το εξοπλισμό των δυτών και τις καταδύσεις, στην συνέχεια για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις των πλαστικών, μικροπλαστικών στα πλάσματα της θάλασσας και τέλος για την ανάγκη για ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών. Στις 14:00 ξεκινήσαμε τον καθαρισμό βυθού του λιμανιού.

Η 199η εθελοντική δράση καθαρισμού του βυθού από τον Όμιλο Αυτοδυτών ΛουτρακίουΑπολογισμός κατάδυσης 379 κιλά ή 150 τεμάχια ρύπανσης. 7 ελαστικά, 2 φορτηγού, κουτάκια αλουμινίου, πλαστικά μπουκάλια, καπάκια καφέ, πετονιές, ποτήρια πλαστικά, κουρελούδες, ρούχα, σχοινιά, μεταλλικοί σωλήνες, πλαστικοί σωλήνες, κομμάτια σίδερο μία σκάλα κλπ…! τα ελαστικά η σκάλα και μεταλλικοί σωλήνες βρέθηκαν μπροστά στην γλίστρα και περιμετρικά της προβλήτας, ο μεγαλύτερος όμως όγκος σκουπιδιών (80% από αυτά που βγάλαμε) βρισκόταν κάτω από τις ψαρόβαρκες(κουτάκια αλουμινίου, πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια, γυάλινα μπουκάλια, δίχτυα, πετονιές, ρούχα, κουρελούδες, ….. ) ….. τυχαίο?

Η 199η εθελοντική δράση καθαρισμού του βυθού από τον Όμιλο Αυτοδυτών ΛουτρακίουΜήπως τα έφερε το κύμα εκεί ακριβώς? Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν κανένα σεβασμό στην θάλασσα που τόσο απλόχερα τους δίνει τα προς το ζην!
Η ομάδα μας απαρτιζόταν από 3 δύτες και 6 στην ξηρά.

Ευχαριστούμε την κα. Σούλα Μπιτσάκου και τον κ. Γιώργο Μπέλλο για την πρόσκληση, τους Γιώργο Βασιλείου, Γιώργο Δαληβίγκα και το Bahama mama για την φιλοξενία, τον δήμο Βέλου-Βόχας Μάνδρας για την αποκομιδή των σκουπιδιών και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν.
Προστατεύουμε αυτό που αγαπάμε. Σεβόμαστε το περιβάλλον, σταματάμε να ρυπαίνουμε!!
Κοινοποιήστε τις δράσεις μας, ευαισθητοποιήστε τους γύρω σας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος