Η δύναμη ψυχής της 12χρονης Αρετής Σπυρίδου είναι συγκινητική.
Λίγο πριν πατήσει το κατώφλι της Α’ Γυμνασίου η νεαρή θα ταξιδέψει στο Παρίσι για να λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, στην κολύμβηση μαζί με δεκάδες ενήλικους κολυμβητές, που την περνούν κατά πολύ στην ηλικία.
Η Λία Χριστάρα και η κάμερα της ΕΡΤ τη… συνάντησαν στο δεύτερο της σπίτι, στο Ποσειδώνιο Εθνικό Κολυμβητήριο, στη Θεσσαλονίκη την ώρα της προπόνησης. “Νιώθω ήρεμη και χαρούμενη” ήταν τα λόγια με τα οποία η Αρετή περιέγραψε τα συναισθήματά της την ώρα που βρίσκεται στο νερό, τη μεγάλη της αγάπη, ενώ η ίδια δήλωσε ότι όλα ξεκίνησαν μόλις πριν δύο χρόνια χωρίς να περιμένει τι θα ακολουθούσε.
Η πιο νεαρή αθλήτρια της ελληνικής αποστολής, ζει στη Θεσσαλονίκη και ανήκει στην ομάδα του Ηρόδικου. Είναι πρωταθλήτρια στα 50 μέτρα ύπτιο στην κατηγορία S1, και θα είναι μία από τις 13 Ελληνίδες αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Αγώνες.
Η Αρετή δε φαίνεται να ανησυχεί για το πώς θα τα πάει στους αγώνες κολύμβησης, γιατί η χαρά της συμμετοχής και της προσπάθειας είναι μεγάλη.
Ο ορθοπεδικός Δημήτρης Μεταξιώτης που γνωρίζει την Αρετή από νεογέννητο αναφέρθηκε στην επέμβαση που της έκανε στα κάτω άκρα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου εκφράζοντας τη χαρά και τον θαυμασμό του για όσα έχει καταφέρει η νεαρή και της ευχήθηκε καλή επιτυχία σε τούτη τη σημαντική στιγμή, σημειώνοντας ότι “η Αρετή είναι ήδη νικήτρια”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος