Helmepa: Τρεις υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές

Τρεις υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές, επιπέδου Master, πλήρους φοίτησης, στον ναυτιλιακό κλάδο και τις περιβαλλοντικές επιστήμες, σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή/και τη Μεγάλη Βρετανία, για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023, προκηρύσσει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA.

Συγκεκριμένα:

1. Υποτροφία για Ναυτιλιακές σπουδές, ύψους 15.000 ευρώ, στη μνήμη του Γιώργου Π. Λιβανού, Ιδρυτή της HELMEPA. CODE: 01-2022-GL

2. Υποτροφία για Περιβαλλοντικές επιστήμες, ύψους 15.000 ευρώ, στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου, Επίτιμου Προέδρου της HELMEPA. CODE: 02-2022-VK

3. Υποτροφία για Ναυτιλιακές σπουδές, ύψους 10.000 ευρώ, στη μνήμη του Νικολάου Σ. Αποστολόπουλου. Η υποτροφία είναι ευγενική χορηγία της οικογένειας. CODE: 03-2022-NA

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στις ναυτιλιακές και περιβαλλοντικές επιστήμες και ταυτόχρονα η επιβράβευση της αριστείας.

«Δίχως αυτήν την υποτροφία δεν γνωρίζω αν θα κατάφερνα να υλοποιήσω τις μεταπτυχιακές σπουδές που ονειρευόμουν. Η οικογένεια της HELMEPA αποδεικνύει με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευσή της στη δημιουργία ποιοτικής ναυτιλίας με γνώμονα τον άνθρωπο» αναφέρει η Γεωργία Παππά, υπότροφος της HELMEPA.

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν υποψήφιοι μέχρι 30 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε Ελληνικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) ή Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), με βαθμό πτυχίου 7,5 και άνω και δεν είναι δικαιούχοι άλλης υποτροφίας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι το αργότερο μέχρι 24 Ιουνίου 2022. Δείτε περισσότερα εδώ.

Η HELMEPA, από το 1998, έχει στηρίξει με τη χορηγία υποτροφιών 49 νέους και νέες πτυχιούχους επιστήμονες να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία σε Πανεπιστήμια σε Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Καναδά, Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο και Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος