H ΠΟΕΔΗΝ για τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μέσω ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)

Παρέμβαση προς το Υπουργείο Εργασίας και στην Διοίκηση της ΔΥΠΑ, πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ για αιτήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και στους άλλους φορείς της Δημόσιας Υγείας μέσω ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έλαβε τις ακόλουθες απαντήσεις: «Για τους συναδέλφους τους μακροχρόνια ανέργους 55-67.
Οι συνάδελφοι ως γνωστόν έχουν υπογράψει συμβάσεις για ένα 1+1 χρόνο. Σε πολλούς συναδέλφους τελειώνει ο πρώτος χρόνος τώρα την προεκλογική περίοδο και τα Νοσοκομεία αδυνατούν να προχωρήσουν στην ανανέωση της σύμβασης για το δεύτερο έτος. Επίσης δεν μπορούν να προσλάβουν νέους συναδέλφους μακροχρόνιους ανέργους μέσω ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) για 1+1 χρόνο λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Η Διοίκηση του ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) για την λύση των ανωτέρων αιτημάτων έχει ζητήσει την εξαίρεση από την τριμελή επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας και αναμένεται θετική απάντηση εντός της εβδομάδος. Ως εκ τούτου τα Νοσοκομεία θα μπορούν να προχωρήσουν και σε νέες προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων και σε ανανέωση των συμβάσεων των ήδη υπηρετούντων.

 Για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας των 4.000 δέχτηκε την αδικία και μας είπαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα σε τροποποίηση της ΚΥΑ ώστε να συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι 4.000 μέσω ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ).

Για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχουν διανύσει οι συνάδελφοι με το πρόγραμμα των 4.000 ΟΑΕΔ. Πολλές διοικήσεις νοσοκομείων αρνούνται να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία των συναδέλφων που έχουν διανύσει με το πρόγραμμα των 4000 του ΟΑΕΔ, όταν παραιτούνται και προσλαμβάνονται με άλλη σχέση εργασίας στα Νοσοκομεία (επικουρικοί, μόνιμοι).

Αυτό είναι παράνομο καθότι το πρόγραμμα αυτό είναι με κανονική εργασία αμειβόμενοι με το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων και αφορά μακροπρόθεσμα ανέργων. Ως εκ τούτου η προϋπηρεσία τους αναγνωρίζεται. Δεν αντιμετωπίζονται ως ωφελούμενοι εργαζόμενοι. Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ μας ξεκαθάρισε ότι η προϋπηρεσία τους αναγνωρίζεται κανονικά και όποιο Νοσοκομείο έχει αρνητική αντιμετώπιση να υποβάλλει σχετικό ερώτημα στην διοίκηση της ΔΥΠΑ.

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) και του Υπουργείου Εργασίας. θα παρέμβουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζόμενων που εργάζονται στα Νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος