H ΠΟΕ-ΟΤΑ για το μετεκλογικό εργασιακό τοπίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους συμβασιούχους

Συνεδρίαση πραγματοποίησε στις 4/4 το Γενικό Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) με αντικείμενο εργασιακά ζητήματα που παραπέμπονται στη μετεκλογική περίοδο.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία: έγινε ο απολογισμός της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., που διεξήχθη παρουσία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. και είχε ως θέματα συζήτησης, την μεγάλη έλλειψη προσωπικού και την ευκαιριακή υποκατάστασή τους με εργαζόμενους προγραμμάτων ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. (προ συνταξιοδοτικό, Κοινωφελής Εργασία), την κατάργηση της διάταξης Βορίδη για εξάντληση των ενδίκων μέσων μόνο στα ζητήματα που αφορούν εργαζόμενους και την απόσυρση της εντελλόμενης πειθαρχικής δίωξης κατά του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου που ομόφωνα αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση κατά πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει εργαζόμενους, επιλέγοντας την στήριξη των υπηρεσιών του Δήμου.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, τονίζει ότι:

«Επισημάναμε επανειλημμένα πως η θέση των εργαζομένων είναι ξεκάθαρη:
• Κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες μέσω Α.Σ.Ε.Π.
• Εφόσον η κυβέρνηση επιμένει να καλύπτει με ελαστικές σχέσεις εργασίες
τα τεράστια οργανικά κενά, κύριο κριτήριο αποτελεί η δυνατότητα ανταπόκρισης των υπηρεσιών στις καθημερινές ανάγκες. Συνεπώς, ζητάμε και διεκδικούμε την μονιμοποίηση των εργαζομένων που θα εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ειδικά όταν τα δικαστήρια αναγνωρίζουν ως Αορίστου Χρόνου την πραγματική τους εργασιακή σχέση.
Είναι λυπηρό αλλά και εξοργιστικό να καταγράφεται ως επίσημη θέση της Κ.Ε.Δ.Ε. πως οι εργαζόμενοι COVID-19 είναι ρουσφέτια και μπήκαν με παράτυπο τρόπο χωρίς διαδικασίες. Και φυσικά θα αναμέναμε η επίσημη θέση της Κ.Ε.Δ.Ε. για ρουσφέτια και παράτυπες προσλήψεις, να εκφράζεται την ώρα που η κυβέρνηση νομοθέτησε αυτές τις προσλήψεις και όχι όταν αυτοί, συνέπεια της απασχόλησης τους, διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία».

Τέλος, ως προς τις κινητοποιήσεις που ενδεχομένως χρειαστούν, αναφέρει: «Μετά από αυτά, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές και σίγουρα πριν τις Αυτοδιοικητικές, να καλέσει σε σύσκεψη το σύνολο των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της σε όλη τη χώρα με πρόταση μαζικών κινητοποιήσεων και κεντρικό αίτημα διεκδίκησης την κάλυψη με μόνιμο προσωπικό των τεράστιων οργανικών κενών των Δήμων, την μονιμοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις καλύπτοντας αυτά ακριβώς τα κενά και την ανάκληση της Διάταξης Βορίδη για υποχρεωτικές εφέσεις μονομερώς σε όσα θέματα αφορούν εργαζόμενους.
Και από αυτές τις κινητοποιήσεις δεν θα λείπει το διεκδικητικό πλαίσιο για αυξήσεις μισθών, για την μισθολογική αναγνώριση της διετίας 2016-2017, για την μη περικοπή αλλά την αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας κ.α.».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος