Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο 50χρονος – Αποδοκιμασίες έξω από το δικαστικό μέγαρο (video)

Array

Στη Ζάκυνθο, ο 50χρονος που δολοφόνησε τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, ανέβηκε τα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου κάτω από έντονες αποδοκιμασίες συγκεντρωμένου κόσμου. Η άτυχη γυναίκα τον είχε καταγγείλει – και πάλι – για ενδοοικογενειακή βία λίγο πριν πέσει νεκρή.

Κόσμος αποδοκίμασε τον κατηγορούμενο φωνάζοντας: «Κάθαρμα! Κάθαρμα! Άθλιε! Δολοφόνε!», την ώρα που ο 50χρονος βγήκε από το δικαστικό μέγαρο Ζακύνθου, όπου οδηγήθηκε για την βάναυση δολοφονία της 40χρονης συζύγου και μητέρας των τριών παιδιών τους. Εκεί βρισκόταν και ο 19χρονος γιος τους, περιμένοντας να αντικρίσει τον δολοφόνο της μητέρας του.

«Να τον δω εδώ να κάνω ό,τι μου έρθει γιατί αυτό που έκανε δεν συγχωρείται, η μικρή μου αδερφή ζήταγε τη μάνα μου χθες το βράδυ» είπε ο γιος του θύματος.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας στον δράστη. Ο 50χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η αστυνομία έφερε κρυφά από την πλαϊνή πόρτα στο δικαστικό Μέγαρο τον κατ’ ομολογία συζυγοκτόνο και αυτό γιατί υπήρχε φόβος επεισοδίων από τους συγκεντρωμένους έξω από το δικαστικό Μέγαρο.

«Βεβαίως έχει μετανιώσει και αυτό που έχω να πω και δεν το λέω υπερασπιστικά. Σήμερα ένιωσα την συντριβή του, το κλάμα του» δήλωσε ο δικηγόρους του κατηγορουμένου, Παναγιώτης Κεφαλινός.

Στο δικαστικό Μέγαρο βρέθηκαν φίλες, γνωστές της άτυχης γυναίκας αλλά και άγνωστες για να διαδηλώσουν κατά των γυναικοκτονιών ζητώντας αυστηροποίηση των ποινών. Η 40χρονη είχε καταγγείλει τον άντρα της στην αστυνομία μόλις 2 ώρες πριν την δολοφονία για ενδοοικογενειακή βία.

«Στα ζητήματα αυτά πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Ο αγώνας κατά της βίας συνεχίζεται. Δεν υπάρχουν στρατόπεδα παρά μόνο ένα στόχος, να εξαλείψουμε το φαινόμενο αυτό» σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανακαταθέσει την τροπολογία, για τη νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία, την οποία όπως τονίζει σε ανάρτηση της η Ράνια Σβίγκου, έχει απορρίψει δυο φορές η ΝΔ.

Απαιτείται πολιτική βούληση και κοινωνική συστράτευση για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ενώ το ΜέΡΑ25 σημειώνει πως οι γυναικοκτονίες έχουν γίνει καθημερινότητα και η Κυβέρνηση αρνείται να πει το πρόβλημα με το όνομα του.

Πηγή: ΕΡΤ
Επιμέλεια: Βαλέρια Δολαψάκη
Ρεπορτάζ: Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος