Γυναίκα μάρτυρας στη δίκη Λιγνάδη: Προσωπικότητα κακοποιητική και απόλυτα εξουσιαστική – Είχε σχέσεις με ανήλικα αγόρια

Ως μια προσωπικότητα κακοποιητική κι απόλυτα εξουσιαστική που είχε στενές σχέσεις με ανήλικα αγόρια, περιέγραψε τον Δημήτρη Λιγνάδη καταθέτοντας στη δική του, η γυναίκα με την οποία είχε συνάψει ερωτικό δεσμό ο κατηγορούμενος. Μια σχέση ωστόσο με πολλές εντάσεις και χωρισμούς.

Η μάρτυρας η οποία δήλωσε πως ήταν πολύ ερωτευμένη με τον Δημήτρη Λιγνάδη, κατέθεσε ότι τον είχε δει τον κατηγορούμενο με ανήλικα αγόρια και νεαρούς αλλά όχι με τους τέσσερις καταγγέλλοντες τους οποίους δεν γνωρίζει. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο ίδιος ο κατηγορούμενος της είχε παραδεχθεί ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικους.

«Μετά την πρώτη επαφή έγινε απότομος. Εγώ ήμουν πολύ ερωτευμένη. Το 2004 ήρθε στη Πάρο με ένα αγόρι, ήμουν εκεί με την οικογένειά μου. Υπήρξε διένεξη…. Πιεζόμουν από τη συμπεριφορά του, ήταν χειριστικός…. Είχα εγκλωβιστεί σε αυτήν την κατάσταση… Ήταν ξεκάθαρα βίαιος και δυο φόρες με είχε χτυπήσει χωρίς λόγο».

Η μάρτυρας υποστήριξε πως μετά από ένα χωρισμό τους, ανέφερε στον Δημήτρη Λιγνάδη τις φήμες που υπήρχαν γύρω από το όνομα του. «Το 2016 μου ξαναζήτησε επαφή, όμως του είπα ότι ακούγονται άσχημα πράγματα για σένα ότι συναναστρέφεσαι με νεαρά αγόρια».
Πρόεδρος: Πώς τα ξέρατε;
Μάρτυρας: Είχαν πέσει στην αντίληψή μου ότι οι σχέσεις με νεαρούς δεν ήταν δασκάλου-μαθητή και το 2016 ακούγοντας και διάφορες φήμες.
Πρόεδρος: Τις πιστέψατε;
Μάρτυρας: Ναι, μου τις επιβεβαίωσε και τότε του είπα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Στην Πάρο τον είχα δει με ένα αγόρι Μου είχε κάνει εντύπωση η μεγάλη διαφορά ηλικίας. Ήταν 16, αλλά προσπάθησε να μου το κρύψει. Το ίδιο αγόρι το 2005 ήταν στο σπίτι του κατηγορούμενου. Μου έλεγε ο κατηγορούμενος ότι τον ερωτεύονταν συνέχεια αγόρια και κορίτσια….
Το 2016 στο τηλέφωνο που τον ρώτησα, μου είπε ότι όντως ισχύουν και ποιο είναι το πρόβλημά μου.

Αφορμή για τη μάρτυρα να μιλήσει ήταν η συνέντευξη του άνδρα που πρώτος κατήγγειλε το Δημήτρη Λιγνάδη.

«Του έστειλα ένα μήνυμα και μου είπε αν μπορώ να τα καταθέσω στον εισαγγελέα».
Πρόεδρος: Τι είδατε και ταυτιστήκατε;
Μάρτυρας: Ο ίδιος λόγος, “θέλω να είσαι δίπλα μου, μου αρέσει που είσαι μικρή, να ασχοληθώ με το θέατρο”. Κυρίως ότι «δεν θέλω μα σε πλησιάζει κανένας άλλος ούτε να σε αγγίζει».
Πρόεδρος: Κάτι πιο συγκεκριμένο;
Μάρτυρας: Ότι “δεν θέλω να σε πλησιάζει κανένας άλλος εκτός από μένα”.

Η μάρτυρας μίλησε για το παιδί που είχε δει μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Πάρο, αλλά και δύο περιστατικά σωματικής βίας που υπέστη.

Μάρτυρας: Στην Πάρο μου είχε πει ότι το αγόρι ήταν 19 και όχι 16, μου το είπε το ίδιο το παιδί. Λεγόταν Κωνσταντίνος. Είχε έρθει μάλλον το 2005 στο σπίτι του κατηγορούμενου και ήθελε να αυτοκτονήσει και έλεγε ότι έχει πάρει χάπια.
Πολ. αγωγή: Τι κάνατε;
Μάρτυρας: Ρώτησα αν θέλει βοήθεια. Κατάλαβα ότι δεν τα πήγαινε καλά με τους γονείς του. Επειδή εγώ δεχόμουν πιεστική συμπεριφορά από τον κατηγορούμενο συμπέρανα ότι κάτι άλλο συμβαίνει με τον κατηγορούμενο.
Πολ. αγωγή: Εκτός από λεκτική βία;
Μάρτυρας: Και σωματική δύο φορές. Την πρώτη φορά με χτύπησε χωρίς λόγο. Έκανα πρόβα έναν μονόλογο, με κλώτσησε και άρχισε να με ταρακουνά.
Πολ. Αγωγή: το λέτε για πρώτη φορά. Λέτε ότι το 2013 κάτι συνέβη.
Μάρτυρας: Είχα σεξουαλική επαφή που δεν την ήθελα, αλλά σταμάτησε. Δεν μιλώ για σεξουαλική κακοποίηση.

Η μάρτυρας είπε πως είχε μιλήσει σε αξιωματικό της αστυνομίας για τις συμπεριφορές του κατηγορούμενου το 2017, χωρίς όμως να γίνει κάτι.

Πολ. Αγωγή: Γιατί πήγατε να καταθέσετε;
Μάρτυρας: Ήθελα απλώς να σταματήσουν όλα αυτά. Ήθελα όταν ο ίδιος μου είχε πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να έχει σχέσεις με ανήλικα το θεώρησα μη ηθικό, ότι καταστρέφει ψυχές. Είχα μιλήσει νωρίτερα σε ψυχολόγο της αστυνομίας το 2017 για την πιεστική συμπεριφορά και πως ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει σχέσεις με ανήλικα αγόρια. Αναφέρθηκα στο όνομα του κατηγορούμενου. Μου είπε ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα σε ό, τι με αφορά και ότι δεν υπάρχει μήνυση σε βάρος του κατηγορούμενου για τα υπόλοιπα.

Πολ. αγωγή: Γιατί μιλήσατε το 2021;
Μάρτυρας: Δεν είχα κάτι άλλο να πω πέραν του ότι με είχε χτυπήσει και είχε σχέσεις με ανήλικα αγόρια. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι συνάπτει σχέσεις με παιδιά και είναι εξουσιαστικός.

Η μάρτυρας που θα συνεχίσει την κατάθεση της τη Δευτέρα, μίλησε και για ένα περιστατικό με ένα άλλο ανήλικο αγόρι στο σπίτι του σκηνοθέτη.

«Ήταν ένα αγόρι στο σπίτι, καθόταν στον καναπέ, αδύνατος, μικροκαμωμένος με ξανθά μαλλιά. Ήμασταν με τον κατηγορούμενο στο υπνοδωμάτιο και είχαμε ξεκινήσει επαφή και τότε μου είπε ότι ήθελε να φωνάξει και το αγόρι στο δωμάτιο, ότι ήταν ένας μαθητής του. Του είπα ότι δεν θέλω και τότε μου είπε να φύγω και έφυγα.
Μόνη μου είχα διαπιστώσει ότι ήταν αμφισεξουαλικός. Άλλες στιγμές ένιωθα πολύ ερωτευμένη».

Πολ. αγωγή: Έχετε μιλήσει για βίαιη επαφή, τι εννοούσατε;
Μάρτυρας: Δεν ήταν βίαιη η πράξη, αλλά μου φώναζε δυνατά. Μου πρότεινε κάτι που δεν ήθελα να το κάνω και μετά την άρνησή μου άλλαξε εντελώς η συμπεριφορά του. Πίστευα ότι μπορώ να τον σώσω από όλο αυτό.

Αλ. Κούγιας: Τον σύζυγό σας τον γνωρίζει;
Μάρτυρας: Ναι.
Αλ. Κούγιας: Έχει ζητήσει ποτέ βοήθεια από τον κατηγορούμενο λέγοντας ότι έχετε ψυχιατρικό πρόβλημα;
Μάρτυρας: Δεν το ξέρω.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η εξέταση από την πλευρά της υπεράσπισης Λιγνάδη του φίλου του τέταρτου καταγγέλλοντα, ο οποίος έχει καταθέσει ότι ήταν παρών στον βιασμό του.

Ο συνήγορος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, απηύθυνε δεκάδες ερωτήσεις στο μάρτυρα, αμφισβητώντας τα όσα είχε καταθέσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας Γιάννης Βλάχος, ο οποίος πλέον εκπροσωπεί μόνο τον πρώτο καταγγέλλοντα, ανέγνωσε μία εκτενή γραπτή δήλωση στο δικαστήριο για λογαριασμό του εντολέα του με την οποία διαμαρτύρεται για τον τρόπο εξέτασής του από το δικαστήριο και κυρίως από την πλευρά της υπεράσπισης.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος