Γυμναστήρια: Διευκρινίσεις του υπουργείου για τη διπλή μάσκα – Τι ισχύει με συνδρομές

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για το άνοιγμα των γυμναστηρίων από τη Δευτέρα με αυστηρά υγειονομικά μέτρα δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται τι θα ισχύσει στις περιπτώσεις για τις οποίες έχει πληρωθεί συνδρομή για το 7μηνο που ήταν κλειστά.

Ο Δώρος Κλεοβούλου, γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, απαντώντας σχετικά στο ertnews.gr, ανέφερε ότι υπάρχει οδηγία προς τους ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων στη λογική της “μέσης λύσης” για το μοίρασμα των απωλειών και στις δυο πλευρές, δηλαδή σε επιχειρήσεις και αθλούμενους. Για παράδειγμα όπως είπε ο κ. Κλεοβούλου αν κάποιος έχει πληρώσει για 6 μήνες θα μπορούσαν να του δοθούν 3 μήνες δωρεάν στο γυμναστήριο. Ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων επισήμανε πάντως ότι πρόκειται για οδηγία και ότι δεν μπορούν να δεσμεύσουν κανέναν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά πληροφορίες για χρήση διπλής μάσκας από τους αθλούμενους διατύπωσε σοβαρές ενστάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι ορθό επιστημονικά να εμποδίζουμε την αναπνευστική οδό του ατόμου που κάνει γυμναστική ακόμα και με μονή μάσκα.

Σε διευκρίνηση πάντως προέβη το υπουργείο Ανάπτυξης, σχετικά με τη διπλή μάσκα:

  • Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους
  • Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα
  • Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος