ΓΣΕΕ: Να μην κλείσει το ορυχείο Αχλάδας στη Φλώρινα

Τη θέση της για τις εξελίξεις στην περιοχή της Φλώρινας και ειδικά για το ορυχείο Αχλάδας, έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο ορυχείο Αχλάδας στη Φλώρινα οι οποίοι χάνουν τη δουλειά τους μετά την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να λύσει τη μίσθωση με την εταιρεία που το κατείχε.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον στο δρόμο, αφού δεν υπάρχει καμία μέριμνα για αυτούς και μάλιστα σε μία περιοχή που η ανεργία βρίσκεται στα ύψη.

Ήδη, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, με την οποία ζητά την αναστολή της απόφασης κλεισίματος του ορυχείου μέχρι να βρεθεί λύση για τους εργαζόμενους, αλλιώς όπως τονίζεται και στην επιστολή, η τοπική κοινωνία θα λάβει το τελειωτικό της χτύπημα.

Η ΓΣΕΕ, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο ορυχείο Αχλάδας και του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Φλώρινας, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας του συνόλου των εργαζομένων, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους, ανεξαρτήτως σε ποιόν ιδιώτη ή επιχείρηση η πολιτεία θα παραχωρήσει την εκμετάλλευση του ορυχείου».

Σχετική είδηση: Στο Δημόσιο το λιγνιτωρυχείο Αχλάδας με απόφαση Σκρέκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος