Greek Lexicon: Το λεξικό αρχαίων ελληνικών του Cambridge που «ανοίγει» μια πόρτα στον χώρο του πνεύματος (video)

Επί 23 χρόνια δούλευε μια ομάδα εξειδικευμένων ερευνητών – λεξικογράφων από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, για να κρατήσουμε σήμερα στα χέρια μας το Greek Lexicon, ένα λεξικό για την αρχαία ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό με 37.000 λήμματα.

Ο καθηγητής γλωσσολογίας στο ΕΚΠΑ, Χριστόφορος Χαραλαμπάκης μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» για το σημαντικό αυτό επίτευγμα.

«Μια ανάσα “δροσιάς” το γεγονός ότι έχουμε ένα νέο λεξικό και δε από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, το οποίο έρχεται να αποδείξει τη σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας», τόνισε ο κ. Χαραλαμπάκης και συμπλήρωσε πως ακόμα και η επιλογή της λέξης «lexicon» και όχι «dictionary» από την ομάδα του Πανεπιστημίου έγινε ακριβώς για να τονίσει πως η λέξη «λεξικό» είναι ελληνική.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η πολυετή και λεπτομερή έρευνα των επιστημόνων αποδεικνύει τη σπουδαιότητα των αρχαίων ελληνικών στον σύγχρονο κόσμο και τον λόγο που την κάνει σημαντική να διδάσκεται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλου του κόσμου. Το αποτέλεσμα μας δίνει σήμερα δύο τόμους με 37.000 λήμματα, προσφέροντας ένα είναι χρήσιμο εργαλείο όχι μόνο στους φοιτητές που μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά, αλλά και σε κάθε πνευματικό άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την αρχαία ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος