Gov.gr Wallet: 112.000 ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα έχουν εκδοθεί – Χρησιμοποιήθηκαν σε πτήσεις εσωτερικού

Array

Νωρίτερα, η εφαρμογή -που είναι διαθέσιμη σε ios και android αλλά και μέσω της ιστοσελίδας gov.gr wallet– «άνοιξε» και για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 2, ύστερα από δεκάδες χιλιάδες downloads που έγιναν από τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέχρι σήμερα το βράδυ (ώρα 21:00) είχαν εκδοθεί 63.800 ψηφιακές ταυτότητες και 48.300 ψηφιακά αντίγραφα διπλωμάτων οδήγησης. Αυτό σημαίνει ότι ξεπεράστηκε το «φράγμα» των 100.000, με τον συνολικό αριθμό να σκαρφαλώνει στα 112.100. 

Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρουν ότι αν η κινητικότητα στα app stores συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, τότε αύριο, μέχρι το απόγευμα, θα ανοίξει η εφαρμογή για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και το Σάββατο για όσα έχουν λήγοντα το 4.

Πτήση εσωτερικού με την ταυτότητα στο κινητό

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα ψηφιακά αντίγραφα των ταυτοτήτων και των διπλωμάτων οδήγησης έχουν στην ελληνική επικράτεια ακριβώς την ίδια ισχύ με τα αντίστοιχα έγχαρτα πιστοποιητικά.

Αυτό σημαίνει πως όσοι πολίτες τα έχουν ήδη στην εφαρμογή gov.gr wallet μπορούν να τα επιδεικνύουν και να κάνουν κάθε άλλη νόμιμη χρήση, αντί για τα «παραδοσιακά», έγχαρτα πιστοποιητικά.

Στην ενότητα του app για την αστυνομική ταυτότητα, και συγκεκριμένα στο κάτω σημείο της σελίδας, υπάρχει ωστόσο η εξής ρητή αναφορά: «Δεν αποτελεί διεθνές ταξιδιωτικό έγγραφο – Not an international travel document».

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διεθνείς πτήσεις ή σε μετακινήσεις εκτός της ζώνης Σένγκεν.

Παρά ταύτα, η ψηφιακή ταυτότητα που βρίσκεται στο Gov.gr Wallet μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πτήσεις εσωτερικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή ήδη πέρασε την πρώτη δοκιμασία σήμερα, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι έγινε χρήση της ψηφιακής ταυτότητας του Gov.gr Wallet σε ορισμένες πτήσεις εσωτερικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος