Γλυκά Νερά: Το προφίλ του 33χρονου πιλότου

Ψύχραιμος χωρίς ιδιαίτερους συναισθηματισμούς. Ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν ήταν επί 37 ημέρες φαινομενικά πάντα δίπλα στην οικογένεια της συζύγου του ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούσε να παραπλανήσει τις αρχές και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες της αστυνομίας.

«Ο τρόπος εγκληματικής δράσης, ο θάνατος από ασφυξία, αλλά και η υπογραφή του, η χρήσης δηλαδή υπέρμετρης βίας σκιαγραφούσαν εξ αρχής ένα σκληρό εγκληματικό προφίλ» δήλωσε η φιλόλογος, διδάκτωρ του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ και τακτική επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος, Αγγελική Καρδαρά.

Ο δήθεν τραγικός σύζυγος, λίγες ημέρες μετά την αποτρόπαια πράξη – που ο ίδιος ομολόγησε – ανήρτησε μια φωτογραφία από τον γάμο τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλοντας να παρουσιάσει στον κόσμο που παρακολουθούσε σοκαρισμένος από την πρώτη ημέρα, την παραμυθένια ζωή που είχαν με την Καρολάιν. Εκείνη στα 20 χρόνια της φοιτήτρια και εκείνος στα 33 του, πιλότος ελικοπτέρων ζούσαν δήθεν ευτυχισμένοι. Καταφέρνει στην αρχή να κερδίσει τη συμπάθεια όλης της χώρας…

«Με συγκλονίζει το γεγονός ότι τα χέρια που κρατούσαν το μωρό στην κηδεία της μητέρας του ήταν τα ίδια χέρια που σύμφωνα με την ομολογία τουλάχιστον, θανάτωσαν με τόσο βίαιο τρόπο τη μητέρα αυτού του μωρού» λέει η κ. Καρδαρά.

Εντύπωση προκαλεί ακόμα και ο τρόπος που μιλούσε στα μέσα ενημέρωσης με σκυμμένο το κεφάλι χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις,  η σκηνοθετημένη ληστεία μετά φόνου, ο πνιγμός του σκύλου της οικογένειας δείχνουν έναν άνθρωπο που φέρεται να είχε σχεδιάσει όλα αυτά που συνέβησαν.

«Φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος που έπασχε από μια σοβαρή διαταραχή προσωπικότητας χωρίς όμως να είναι παθολογικού χαρακτήρα… Πρόκειται λοιπόν για έναν άνθρωπο που είχε μια ναρκισσιστικού τύπου αντικοινωνική διαταραχή» λέει η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

Ο 33χρονος είναι πλέον μετά την ομολογία του το κεντρικό πρόσωπο σε ένα από τα σκληρότερα εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος