Γλυκά Νερά: “Ψυχρός και ψύχραιμος” – “Ιδιαίτερο” το προφίλ του καθ’ ομολογίαν δράστη – Εγκληματολόγος αναλύει (video)

Η ιδιαίτερη συμπεριφορά του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς αποτέλεσε το θέμα ανάλυσης της Δέσποινας Σβουρδάκου στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι».

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι είναι μια ψυχρή συμπεριφορά που δεν συνάδει με την όλη τραγωδία, ειδικά όταν έχεις υπάρξει θύμα και έχεις χάσει τη γυναίκα σου μετά από ληστεία και ανθρωποκτονία. Είπαμε ότι είναι ψυχρός και ψύχραιμος και ότι γύρισε πολύ γρήγορα στην καθημερινότητά του και αυτό μας έκανε μεγάλη εντύπωση», είπε η Δρ. Εγκληματολογίας αναφορικά με τον κατηγορούμενο συζυγοκτόνο, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Όπως δήλωσε η Δέσποινα Σβουρδάκου «μιλάμε για ένα ιδιαίτερο προφίλ, το οποίο μια συγκεκριμένη στάση προς τα ΜΜΕ και προς το κοινωνικό σύνολο. Είμασταν τόσο προσεχτικοί από την πρώτη στιγμή. Είναι ψύχραιμος και ψυχρός».

Μέσα από τον χρόνο θα αναδύονται στοιχεία για την συγκεκριμένη περίπτωση, επισήμανε η Δρ. Εγκληματολογίας αλλά, όπως δήλωσε ο 33χρονος δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά «έχει μια σταθερή συμπεριφορά».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου τόνισε ότι η συμπεριφορά του καθ’ ομολογίαν δράστη στις φυλακές θα κρίνει και τη διάρκεια της ποινής του.

«Σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες, τις οποίες θέλουμε να παρακολουθούμε εκτός αν έχουμε αλλάξει…, η ποινή έχει την έννοια και του σωφρονισμού. Άλλο το οικονομικό έγκλημα και άλλο ένα ειδεχθές έγκλημα. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα λέγοντας ότι ο σωφρονισμός αποτελεί μια σημαντική παράμετρο, όπως και η συμπεριφορά στη φυλακή».

Όπως δήλωσε ο κ. Βερβεσός ο ίδιος είναι εν αναμονή των όποιων αλλαγών γίνουν στον Σωφρονιστικό Κώδικα προκειμένου να ικανοποιηθεί και το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας για τα ειδεχθή εγκλήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος