Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή την Τρίτη ο καθ’ ομολογίαν δράστης – Αποδέχεται απόλυτα το αδίκημα (video)

Την απολογία του, ετοιμάζει ο καθ’ ομολογίαν δράστης της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν, καθώς την Τρίτη αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξει πως δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Μετά την απολογία του θα κριθεί αν θα μεταφερθεί στις φυλακές ως προσωρινά κρατούμενος και θα ακολουθήσει η δίκη.

Καταπέλτης είναι για τον σύζυγο της άτυχης Καρολάιν τα ευρήματα και τα στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία αποκαλύπτουν πώς ο 32χρονος πιλότος εκτέλεσε το σχέδιο περί ληστείας μετά φόνου.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, για δύο κακουργήματα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου και δύο πλημμελήματα, της ψευδούς καταγγελίας, για άλλους υπόπτους και της ψευδούς κατάθεσης, κατ’ εξακολούθηση, στις αρχές.

Το κατηγορητήριο, τον φέρνει αντιμέτωπο με ισόβια και επιπλέον ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και κακοποίηση ζώου. Οι κατηγορίες -σε βαθμό πλημμελήματος- αφορούν σε ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση στις Αρχές.

Ο 33χρονος πέρασε άλλη μία νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι ψύχραιμος και απαθής, με στοιχεία αυτοκυριαρχίας, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του καταρρέει όταν αναφέρεται στο παιδί του.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του θα υποστηρίξει ότι σχεδίαζε να ομολογήσει νωρίτερα την πράξη του, αλλά δεν ήξερε τι θα κάνει με τη μικρή Λυδία.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, για τα όσα αναμένεται να δηλώσει ο πελάτης του στον ανακριτή: «δεν θα αλλάξει κάτι από την προανακριτική του κατάθεση, θα προστεθούν κάποια στοιχεία που ίσως διαφωτίσουν κάποια περιστατικά, δεν υπήρχε κίνητρο, δεν ήταν προσχεδιασμένο και δεν υπήρξε συνεργός, το αδίκημα το αποδέχεται απόλυτα. Δεν υπήρξε κάποιο στοιχείο, ούτε κάποια ένδειξη, ούτε από τις αστυνομικές αρχές, ούτε από την εισαγγελική αρχή, ότι υπήρξε συνεργός».
Αναφερόμενος στο παιδί δήλωσε ότι η επιθυμία του εντολέα του είναι να συνδράμουν και οι δύο οικογένειες, όμως η εισαγγελία πρωτοδικών όμως έχει την απόφαση για το σε ποια από τις δύο οικογένειας θα πάει το παιδί.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο ελαφρυντικών δήλωσε: «Πολύ νωρίς ακόμα. Το μόνο ότι στο στάδιο της απολογίας του θα διαφωτισθούν περισσότερο τα γεγονότα που διαδραματίζονταν τον τελευταίο καιρό ΠΡΙΝ την αποτρόπαια πράξη, όχι ως γνώμη του κατηγορουμένου, αλλά από στοιχεία που υπάρχουν όντως στα χέρια των αρχών».

Ως προς τη δημοσιοποίηση του ημερολογίου του θύματος, ανέφερε: «Το ότι η δικογραφία περιέχει στοιχεία και από την μία και από την άλλη θέση είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αύριο κατά την απολογία του, θα τεθούν ερωτήσεις στον δράστη με βάση στοιχεία από το ημερολόγιο. Αύριο θα γνωρίζουμε αν θα οδηγηθεί στις φυλακές, ως προσωρινά κρατούμενος».

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Α. Ευθυμίου, δεν έχει προκύψει από τις έρευνες εμπλοκή τρίτου προσώπου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο στάδιο της κύριας ανάκρισης να προκύψουν και νέα στοιχεία, τα οποία και θα ερευνηθούν. Έφτασαν στον σύζυγο μέσα από έναν συνδυασμό δεδομένων και τη βοήθεια εξελιγμένων μεθόδων.
Επίσης είπε ότι οι δικαστικές αρχές θα κρίνουν αν ο σύζυγος λέει την αλήθεια ή υπάρχει και κάτι άλλο.

συνεχώς τον επισκέπτονται οι δικηγόροι του – θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν το κατηγορητήριο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ότι δηλ. η δολοφονία της συζύγου του ήταν προσχεδιασμένη.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος
ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση – ισόβια ή κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών
κακοποίηση ζώου – κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες (από 50 έως 100 ευρώ, έκαστη)

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος

ψευδής καταγγελία – φυλάκιση έως 1 έτος
ψευδής κατάθεση κατ’ εξακολούθηση στις αρχές – φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών έως 3 έτη

Για τον λόγο αυτό, εκτιμάται πως θα προσπαθήσει ενδεχομένως να πετύχει την αναγνώριση του βρασμού ψυχικής ορμής κάτι που μπορεί να σπάσει τα ισόβια στα οποία κινδυνεύει να καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια.

Το «έξυπνο» ρολόι

Ο Παναγιώτης Κουλούρης Ειδικός σε θέματα Κινητής Τηλεφωνίας, δήλωσε πως:

«Από το ρολόι που ευτυχώς φορούσε η Καρολάιν καταγράφονταν οι παλμοί της στο κινητό της και από εκεί, στο προσωπικό της cloud: Ακόμα κι αν είχε καταστρέψει το κινητό της ο δράστης, τα δεδομένα θα υπάρχουν πάντα σ’ αυτό το cloud. Γιατί η αστυνομία δεν ιχνηλάτησε απ’ την αρχή το ρολόι αυτό. Είναι πρόσφατη τεχνολογία που αναπτύχθηκε μάλιστα τώρα μέσα στην πανδημία κυρίως γιατί οι άνθρωποι θέλουν να παρακολουθούν το οξυγόνο τους, σε περίπτωση που νοσήσουν. Τώρα αναπτύσσεται και ραγδαία».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ιωάννης Νέστορος, καθηγητής Κλινικής ψυχολογίας Παν/μίου Κρήτης, ανέφερε: «Ο γυναικοκτόνος ζήτησε να μη γίνει ψυχιατρική έρευνα. Παράξενο αυτό. Θεωρεί ότι αν καταδικασθεί ότι σκότωσε λόγω ισχυρής διένεξης πιστεύει ότι θα ελαφρυνθεί η θέση του. Αναδεικνύονται όμως και άλλες πτυχές σκοτεινές όσον αφορά και τα κίνητρα της πράξης αυτής. Ο δράστης κατάφερε να κοροϊδέψει την κοινή γνώμη σίγουρα όμως όχι τους αστυνομικούς. Ο δράστης έχει πολύ καλούς συμβούλους και για τα ψυχιατρικά και για τα νομικά θέματα. Πρέπει να μελετηθεί πάντως το θέμα και ψυχιατρικά και τοξικολογικά. Τοξικολογική πραγματογνωμοσύνη οπωσδήποτε στον δράστη Η υπόθεση αυτή μου θύμισε την ιστορία Οθέλλος – Δυσδαιμόνα του Σαίξπηρ: Την σκότωσε γιατί πίστευε ότι την απατούσε. Πολλοί που παίρνουν ναρκωτικά, αμφεταμίνες κλπ δρουν έτσι (και τόσο ψυχρά)».

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας, εκγληματολόγος, μιλώντας στην ΕΡΤ σχολίασε πως: «Γράφονται αυτά στα βιβλία; Το σενάριο οι 3 ληστές, το κρεμασμένο σκυλί. Το σενάριο αυτό αν το σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή ή το είχε προσχεδιάσει θα κριθεί. Όμως, θεώρησε ότι έκανε το τέλειο έγκλημα. Η αστυνομία όμως και η τεχνολογία έκαναν τέλεια τη δουλειά της

Στη λογοτεχνία παίρνουμε τα στοιχεία και δημιουργούμε εμείς πλοκή στοιχείων και λύση.

Αντίθετα η ζωή, μιλά εκείνη παραθέτοντας στοιχεία στη σειρά, που μέσω αυτών οδηγούμαστε στη λύση. Παρόμοια εγκλήματα σαφώς υπάρχουν. Μέσα στο οικογενειακό πλαίσιο, τεκνοκτόνοι, συζυγοκτόνοι κλπ και προσποιούνται μετά. Λύθηκαν αυτά τα εγκλήματα τις περισσότερες φορές. Στην αστυνομική λογοτεχνία υπάρχει πάντα κάθαρση – βρίσκεται ο δράστης και τελειώνει εκεί. Στην πραγματική ζωή ξεκινά ένα ατέρμονο δράμα για τις οικογένειες που μένουν πίσω».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Μαγγανάς ομότιμος καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ανέφερε ότι: «Παιχνίδι η κοπέλα στα χέρια του – οι Νάρκισσοι επηρεάζουν χειραγωγούν ως και δικαστές γυναίκες, εάν έχουν προσεγμένο παρουσιαστικό και είναι όμορφοι. Είναι απαράδεκτο κάτι τέτοιο, κακοποίηση βρέφους, δολοφονώντας τη μητέρα του μπροστά του. Μία ψυχίατρος είπε ότι στο κάτω των δύο ετών δεν υπάρχει συνείδηση ούτε καταγράφεται κάτι τέτοιο. Προσωπικά εγώ δεν το πιστεύω αυτό, αλλά αφού αυτό λένε οι ειδικοί, και ο κώδικας λέει επίσης: Κάτω των δύο ετών δεν υπάρχει καταγραφή γεγονότος.

Όμως και στα ζώα της ζούγκλας, όταν το μωρό ζωάκι χάσει την μητέρα του, μένει κολλημένο επάνω της».

Πηγές: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Δολοφονία Γλυκά Νερά: Ο πιλότος θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν ήταν προσχεδιασμένη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος