Γλυκά Νερά: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο συζυγοκτόνος – Τι είπε στην απολογία του

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ο 33χρονος κατηγορούμενος, στην πεντάωρη κατάθεσή του, επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι προηγήθηκε ένταση μεταξύ τους και δεν ήταν προμελετημένο το έγκλημα. Μάλιστα, για πρώτη φορά, αμφισβήτησε τα ευρήματα της ΕΛ. ΑΣ.

Πολίτες αποδοκίμασαν φραστικά τον καθ΄ομολογίαν συζυγοκτόνο κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή.

Ψυχρός και αμίλητος, κοιτώντας τις τηλεοπτικές κάμερες και το συγκεντρωμένο πλήθος, ο καθ’ ομολογίαν δράστης της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά έφτασε στα δικαστήρια στις 10 παρά τέταρτο το πρωί της Τρίτης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Φορούσε και πάλι αλεξίσφαιρο γιλέκο και γύρω του είχε σχηματιστεί ισχυρός αστυνομικός κλοιός.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος ξεκίνησε την απολογία του στις 11.30, αφού με το συνήγορό του ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν τα νέα στοιχεία που ενσωματώθηκαν στη δικογραφία.

Επί περίπου πέντε ώρες απαντούσε σε ερωτήσεις του ανακριτή. Έμεινε στην ίδια γραμμή με την προανακριτική του ομολογία.  Υποστήριξε ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συζύγου του, δεν είχε κίνητρο να τη σκοτώσει, ούτε συνεργό.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι όλα έγιναν σε μία στιγμή, λόγω της έντασης που είχε προηγηθεί. «Ανέβηκα από το ισόγειο του σπιτιού στη σοφίτα, προκειμένου να την πείσω να κοιμηθεί με το παιδί μας. Ξεκινήσαμε μια κουβέντα φορτισμένη, όπως την είχα αγκαλιάσει, έγειρα δίπλα της και συνέβη ό,τι συνέβη. Ζητώ συγγνώμη που κατέστρεψα δύο οικογένειες και το μέλλον του παιδιού μου» φέρεται να κατέθεσε ο 33χρονος. Ο ίδιος ζήτησε την τιμωρία του και κατέληξε στην απολογία του: «μακάρι να μπορούσα το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει».

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης έκανε λόγο για πολύωρη ανάκριση όπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις και πως «δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψην μας».

«Ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του οπτική για τα όσα συνέβησαν. Για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του. Θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και από τις δύο οικογένειες» είπε ο συνήγορός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθ΄ομολογίαν δράστης του στυγερού εγκλήματος υπέβαλε δύο αιτήματα ενώπιον του ανακριτή:

  • τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα sim
  • την κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη σχέση του κατηγορουμένου με την αδικοχαμένη Καρολάιν.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο μέχρι πρότινος συνήγορος του κατηγορουμένου, Βασίλης Σπύρου, υπέβαλε την παραίτησή του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

 Το απολογητικό υπόμνημα του 33χρονου

«Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα. Η γνωριμία μου με την Caroline άρχισε το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μου είχε διοριστεί ως καθηγήτρια. Εγώ στο νησί έζησα από τα δέκα έως τα 14 μου έτη όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά.
Η Caroline έμεινε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο – αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο – το νησί για να τη δω. Αποφασίσαμε να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας στην Πορτογαλία.
Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο. Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε η Caroline έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Caroline απέβαλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας …. Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και για μένα η Λυδία ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράφω με λόγια.
Όπως προανέφερα, καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Caroline υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Caroline δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις.
Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί.  Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».
Ο 33χρονος υποστηρίζει ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση μου».
Παράλληλα, υποστηρίζει: «Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω τη ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις».

Το ζήτημα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας 

Με γρήγορους ρυθμούς η δικαιοσύνη προσπαθεί να βρει λύση στο φλέγον θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας. Ήδη οι εισαγγελείς ανηλίκων έχουν διαβιβάσει τις παραγγελίες τους στους αρμόδιους κοινωνικούς λειτουργούς προκειμένου να έρθουν σε επαφή και με τις δύο οικογένειες και να συντάξουν τις εκθέσεις τους, που θα αποτελέσουν τη βάση για την κρίσιμη απόφαση της προσωρινής επιμέλειας του 11 μηνών βρέφους.
«Οι δύο οικογένειες έχουν άριστες σχέσεις, ασχέτως από το τραγικό συμβάν και θα βρουν την καλύτερη δυνατή λύση» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης.

Έρευνα για διαρροές στοιχείων της δικογραφίας

Την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι διαρροές στοιχείων της δικογραφίας. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών πραγματοποιεί ήδη έρευνα για το θέμα.
Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος