Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία του ο πιλότος – Ούτε λέξη στους δημοσιογράφους

Στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι και την απολογία του, την Τρίτη, στις 10:00 το πρωί, στον 12ο τακτικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση ο πιλότος που ομολόγησε την Πέμπτη ότι δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του.

Αντίστοιχη προσαγωγή είχε χρόνια να καταγραφεί στο δικαστικό ρεπορτάζ σημείωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, που έκανε λόγο για πρωτοφανείς σκηνές. Όπως είπε ο πιλότος συνοδευόταν από πάνοπλους αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, δεν κάλυπτε το πρόσωπό του, δεν είχε σκυμμένο στο κεφάλι του και δεν απάντησε σε καμιά από τις δεκάδες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με το αν το έχει μετανιώσει, γιατί το έκανε, τι έχει να πει σήμερα στη μητέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν που μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα την αγκάλιαζε στο τρισάγιο, στην Αλόννησο. Ο 32χρονος δεν είπε ούτε μια λέξη ενώ φαινόταν ψύχραιμος, κοιτώντας δεξιά και αριστερά παρακολουθώντας τι συμβαίνει γύρω του. Να σημειωθεί ότι οι συνήγοροί του έλαβαν το απόγευμα τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του εντολέα τους.

Είχε προηγηθεί επίσημη ενημέρωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας της 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

Δουλέψαμε συντεταγμένα και με πείσμα, η υπόθεση ήταν δύσκολη καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία και ίχνη, σημείο κλειδί το ότι χτίσαμε σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος, τόνισαν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο ενημέρωσης για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Τα αποτελέσματα από την εξέταση των στοιχείων από τον χώρο του εγκλήματος κατέδειξαν την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι της αστυνομίας και πρόσθεσαν ότι ήταν εξαιρετικά κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού.

«Κατά την εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων έγινε άμεσα αντιληπτό από το εξειδικευμένο προσωπικό μας ότι από τα στοιχεία που προκύπταν υπήρχαν έντονες αναντιστοιχίες. Μια σειρά ερωτημάτων έπρεπε να τεθούν οι απαντήσεις των οποίων αποδείχτηκαν πολύτιμα και καθοριστικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης».

Τα πιο κρίσιμα στοιχεία ήταν μια κάμερα που ήταν εγκατεστημένη στον χώρο του σαλονιού, ένα ψηφιακό ρολόι που φορούσε το θύμα και τα κινητά του ζευγαριού. Όπως ειπώθηκε η εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων που κατασχέθηκαν από τον χώρο έδωσε κάποιες ενδείξεις ότι ήταν πιθανή μια εμπλοκή του συζύγου στη δολοφονία της κοπέλας και ειδικότερα τα πειστήρια που έδειχναν κίνηση του κινητού του 32χρονου κατά τον χρόνο που είχε δηλώσει ότι ήταν δεμένος.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης, η έρευνα στην αρχή είχε να κάνει με τη διαπίστωση των ισχυρισμών του συζύγου της 20χρονης για το ποιοι μπήκαν στο σπίτι και με ποιο τρόπο, αλλά παρά τις αγωνιώδεις και κοπιώδεις προσπάθειες των αστυνομικών  κι αφού συλλέχθηκε πλήθος υλικού δεν ήταν εφικτό να διαπιστωθεί η ύπαρξη άλλων προσώπων πλην του ζευγαριού και του μωρού.

Eνα ακόμα σημείο που αναφέρθηκε ήταν ότι οι εκχυμώσεις στα χέρια και τα πόδια του πιλότου από το δέσιμό του μόλις διακρινόταν. «Αυτό δημιούργησε έναν αρχικό προβληματισμό για το κατά πόσο ήταν αναμενόμενο σε σχέση με τον χρόνο που ο σύζυγος ισχυρίστηκε αρχικά ότι ήταν δεμένος».

«Συνεχίσαμε να ερευνούμε τον χώρο που είχε λάβει χώρα το περιστατικό και παρατηρήσαμε μεταβολές σε σχέση με την αρχική του κατάθεση. Διαπιστώσαμε ότι οι χώροι είχαν ερευνηθεί όχι ιδιαίτερα σχολαστικά, αλλά επιλεκτικά κυρίως στο υπνοδωμάτιο και το σαλόνι. Ακόμα διαπιστώσαμε ότι ήταν παραβιασμένο ένα παράθυρο στο υπόγειο κι αυτό ήταν το σημείο που εκτιμήσαμε ότι ενδεχομένως είχαν εισέλθει οι δράστες τους οποίους ανέφερε ο σύζυγος του θύματος ότι είχαν μπει μέσα για να ληστέψουν το ζευγάρι. Εξαιρετικά ασυνήθιστο ήταν και το ότι ο σκύλος της οικογένειας βρισκόταν κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας».

«Φέραμε τον σύζυγο στα γραφεία μας, στη ΓΑΔΑ, όπου τον εξετάσαμε με σχολαστικότητα και του θέσαμε ιδιαίτερα ερωτήματα. Κατά την αρχική συζήτηση μαζί του και πριν προλάβουμε να εκθέσουμε σε αυτόν τα ευρήματα της έρευνας μας, αυτός έστρεψε τη συζήτηση πάνω στη σχέση που είχε με το θύμα, πάνω στη σχέση που είχε με το παιδί του και προς έκπληξή μας στη σχέση που είχε δημιουργηθεί με την ομάδα που ερευνούσε την υπόθεσή του και ιδιαίτερα με τον επικεφαλής της ομάδας. Συνεχίζοντας λοιπόν τη συζήτηση πάνω στα ζητήματα που ο ίδιος είχε αρχίσει να θέτει, σε κάποιο στάδιο της εξέτασής του ήθελε να μας διαβεβαιώσει ότι ποτέ δεν ήθελε να εξαπατήσει και να πει ψέματα και το μόνο που ήθελε ήταν να αποφύγει τη σύλληψη για να μείνει με το παιδί του έξω από τη φυλακή. Αυτό γρήγορα οδήγησε στην ομολογία της πράξης του την οποία απέδωσε σε διαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του».

Ακόμα έγινε γνωστό ότι «επιβεβαίωσε τα ευρήματα τα ιατροδικαστικά, ότι δηλαδή, επέφερε το θάνατο στη σύζυγο του, με ασφυκτικό μηχανισμό, όπως λέμε και στη συνέχεια περιέγραψε τις κινήσεις του, όπως την παραβίαση του παραθύρου, την οποία ο ίδιος έκανε, την έρευνα που δημιούργησε στο χώρο, την θανάτωση του σκύλου που υπήρχε μέσα στο σπίτι, αναφέρθηκε στην αφαίρεση μιας κάρτας μνήμης από την κάμερα που ήταν εγκατεστημένη στο χώρο του σαλονιού, ώστε να μην είναι διαθέσιμο στην αστυνομία το υλικό που είχε καταγραφεί. Μας είπε ότι ο ίδιος έδεσε τον εαυτό του και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση, όλα αυτά όπως ήδη είναι αντιληπτό, αλλά μας το είπε και ο ίδιος, έγιναν προκειμένου να σκηνοθετήσει το χώρο έτσι ώστε να πείσει την αστυνομία ότι πρόκειται για ληστεία».

Την ίδια ώρα σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στη Αλόννησο από τις αποκαλύψεις. Και όπως χαρακτηριστικά λένε, πίστευαν μέχρι τελευταίας στιγμής ότι δεν θα είναι αλήθεια. Μάλιστα, πριν φύγει από νησί, ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος αγκάλιασε τη μητέρα της Καρολάιν, λέγοντάς της ότι πηγαίνει στην Ασφάλεια για συμπληρωματική κατάθεση. Επίσης, εκτενής, κυρίως από τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, είναι η κάλυψη της ομολογίας της δλοφονίας της Καρολάιν Κράουτς από τον ίδιο τον σύζυγό της, που απέδωσε τον φόνο σε διαρρήκτες.

Αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο

Κριτική στον συνδικαλιστή των αστυνομικών υπαλλήλων Σταύρο Μπαλάσκα ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πρωινές του δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό, αναφορικά με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

«Ο γνωστός συνδικαλιστής, εκλεγμένος με το χρίσμα της Ν.Δ., κ. Μπαλάσκας, που κάθε μέρα στα τηλεπαράθυρα αποθεώνει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, σήμερα ξεπέρασε σε αθλιότητα και την πιο νοσηρή φαντασία, δίνοντας σε πανελλαδική μετάδοση οδηγίες σε επίδοξους γυναικοκτόνους πώς να τη γλιτώσουν με “4-5 χρόνια φυλακή” με αφορμή το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά».

Όχι άλλες σιωπές από την πολιτεία, σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής και μιλά για έμφυλη βία που οδήγησε μία ακόμα φορά σε γυναικοκτονία.

«Πενθούμε και οργιζόμαστε, κ. υπουργέ της Δικαιοσύνης. Ήρθε η ώρα με τη νέα τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα να προβλέψετε ειδική διάταξη, που να συνιστά τη γυναικοκτονία διακριτό αδίκημα».

Με αφορμή όσα ακούγονταν αυτό το διάστημα, το ΜέΡΑ 25 σχολιάζει ότι στα Γλυκά Νερά έγινε γυναικοκτονία και όχι ληστεία από μετανάστες.

«Και ξαφνικά σοκ στην κοινή γνώμη. Τουλάχιστον το μέρος της κοινής γνώμης που κατάπινε σε μεγάλες δόσεις το ρατσιστικό δηλητήριο που έσταζαν σε αγαστή σύμπνοια κυβέρνηση και μέσα μαζικής εξαπάτησης».

Σχετικό Άρθρο: Γλυκά Νερά: Τι προβλέπεται για την επιμέλεια του παιδιού μετά τη δολοφονία της Καρολάιν

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος