Ένας 17χρονος συνελήφθη χθες το βράδυ, με την κατηγορία ότι εμπλέκεται στον άγριο ξυλοδαρμό ενός 48χρονου τη Δευτέρα, στα Γλυκά Νερά. Ο άνδρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στον Ευαγγελισμό και φέρεται να ήταν αρκετά γνωστός στην περιοχή.
Ο 17χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Φέρεται να χτύπησε τον 48χρονο με το θύμα να πέφτει στο έδαφος και να τραυματίζεται σοβαρά, με αποτέλεσμα να νοσηλευετεί διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον ανήλικο μέσω υλικού από κάμερες ασφαλείας αλλά και από καταθέσεις μαρτύρων.
Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.
Προανακριτικά ο 17χρονος υποστήριξε πως ο 48χρονος είχε παρενοχλήσει την αδελφή του τις προηγούμενες ημέρες και γι΄ αυτό προέβη στη συγκεκριμένη πράξη.
Όπως προέκυψε και από τον ιατροδικαστή που εξέτασε το θύμα, δεν φαίνεται να έχει δεχτεί χτύπημα με αντικείμενο όπως πατίνι, αλλά ταιριάζουν οι τραυματισμοί του με την πρόσκρουση στο κράσπεδο.
Το θύμα που τελούσε συχνά υπό την επήρεια μέθης, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ήταν γνωστός στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα καθώς αρκετές φορές είχε δημιουργήσει προβλήματα και είχε προσαχθεί.
Από την έρευνα προκύπτει όμως, πως και ο ανήλικος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο και αντιμετωπίζει προβλήματα συμπεριφοράς, λόγους για τους οποίους έχει χρειαστεί να αλλάξει και σχολείο, ενώ είναι και γνώστης πολεμικών τεχνών.
Οι γονείς του συνελήφθησαν και εκείνοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, με προφορική εντολή εισαγγελέα όμως αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι ίδιοι από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν στις Αρχές πως το θύμα είχε πειράξει την κόρη τους λεκτικά γιατί τους το είχε μεταφέρει η ίδια.
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μιλήσουν και με την μητέρα του θύματος όμως ήταν αδύνατη η επικοινωνία μαζί της αφού η ηλικιωμένη επίσης αντιμετωπίζει ψυχολογικά και νοητικά προβλήματα.
Η λήψη καταθέσεων για την υπόθεση συνεχίζεται.
Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος, Θοδωρής Παναγιωτίδης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος