Γλυκά Νερά: Η μαρτυρία του αστυνομικού που αντίκρυσε τη σκηνή του φόνου – Όταν είδα το παιδί, κατέρρευσα συναισθηματικά

Αλλεπάληλα σοκ προκαλούν οι εξελίξεις της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά μετά την αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος της 20χρονης μητέρας ήταν ο σύζυγός της.

Ο 32χρονος πιλότος ο οποίος ομολόγησε την πράξη του ανέφερε «δεν ήθελα τη σκοτώσω. Έπαθα σοκ όταν κατάλαβα ότι πέθανε» ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά του, σκηνοθέτησε τη ληστεία για το παιδί.

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον πιλότο

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας στα Γλυκά Νερά, που επί βδομάδες κράτησε σε αγωνία το πανελλήνιο, γράφτηκε χθες με τον σύζυγο της 20χρονης Κάρολαϊν, που με τόσο ζήλο και ενάργεια προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να πείσει αστυνομία και κοινή γνώμη ότι κι αυτός ήταν θύμα, να “σπάει” και τελικά να ομολογεί ότι είναι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος.

Προσπάθησε να σκηνοθετήσει το τέλειο έγκλημα

«Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο δράστης προσπάθησε να σκηνοθετήσει το τέλειο έγκλημα. Προσπάθησε να πάρει στοιχεία από έγκλημα που γνώριζε από φίλο του έτσι ώστε να στρέψει τις Αρχές σε κάποιο ανεξιχνίαστο έγκλημα», δήλωσε στην ΕΡΤ Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Το χρονικό των ερευνών – Ποια στοιχεία πρόδωσαν τον 34χρονο πιλότο

Τα αρχικά σενάρια, βασισμένα στην πρώτη του κατάθεση για τρεις άνδρες που μιλούσαν “σπαστά ελληνικά” και κάποιον κοντό που άρπαξε τη γυναίκα, την έδεσε με μια μπλούζα και την άφησε αναίσθητη, γρήγορα οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Άλλωστε οι αρχές δεν κατάφεραν να βρουν κανένα δείγμα ξένου DNA στο χώρο παρά το ότι οι ληστές είχαν παραμείνει, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, για αρκετές ώρες, αλλά ούτε και αξιοποιήσιμο οπτικό υλικό από τη γύρω περιοχή.

Η ΕΛΑΣ από την αρχή εξέτασε ως ενδεχόμενο την ενοχή του, ωστόσο τα τελευταία 24ωρα ο 34χρονος είχε μπει πλέον ανεπιστρεπτί στο κάδρο των ερευνών, καθώς οι αρχές είχαν πια στη διάθεσή τους τα ηλεκτρονικά στοιχεία που οδηγούσαν στην επιβεβαίωση του αποτρόπαιου σεναρίου.

Διαβάστε επίσης: Το χρονικό από τη δολοφονία μέχρι την ομολογία (video)

Συγκίνηση στο πανελλήνιο είχε προκαλέσει η μαρτυρία του Χρήστου Βαρδίκου, του πρώτου αστυνομικού που αντίκρυσε την φρίκη του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Γλυκά Νερά: Η μαρτυρία του αστυνομικού που αντίκρυσε τη σκηνή του φόνου –  Όταν είδα το παιδί, κατέρρευσα συναισθηματικά

Ο ίδιος  συγκλονισμένος μετέφερε το βρέφος με ασφάλεια  έξω από το σπίτι κα με δυσκολία περιγράφει τις εικόνες από τη σοφίτα όπου, όπως λέει, άφησε για πάντα ένα κομμάτι της καρδιάς του.

«Όταν είδα το παιδί, κατέρρευσα συναισθηματικά» είχε είπε ο 40χρονος αστυνομικός και πατέρας μίας κόρης 8 ετών.

Κράτησε το παιδί για μισή ώρα όπως περιγράφει και το έβαλε στο περιπολικό να ζεσταθεί μέχρι να το παραδώσει στους παππούδες του, όπως περιγράφει στο τρίτο επεισόδιο των αναρτήσεων που η ΕΛ.ΑΣ. κωδικοποίησε ως Deep Blue , («βαθύ μπλε»), ακριβώς για να δώσει την ουσία του βαθύτερου ανθρώπινου ρόλου που έχει ο αστυνομικός, εκτός από την αντιμετώπιση του εγκλήματος και την καταστολή.

Ο  πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης μιλώντας στην ΕΡΤ μετέφερε την συγκίνηση του συναδέλφου του αστυνομικού. Στιγμή βαθιά ανθρώπινη που δεν περιγράφεται με λόγια  αλλά αποτυπώθηκε  με τον πιο εύγλωττο τρόπο από τον φωτογραφικό φακό.

Αυτός ο αστυνομικός και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου θέλουμε να πιάσουμε  αυτούς του σκληρούς εγκληματίες γιατί το οφείλουμε και στο μωράκι και στον σύζυγο αλλά πρωτίστως στην κοινωνία και στους πολίτες, είπε ο κ. Καλιακμάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος