Γλυκά Νερά: Προκαταρκτική εξέταση για την ψυχολόγο

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για την ψυχολόγο της 20χρονης που δολοφονήθηκε στην κατοικία της στα Γλυκά Νερά. Στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί, βάση και της δικογραφίας που έστειλαν στην εισαγγελία οι αστυνομικές αρχές, αν έχει τελεστεί από την πλευρά της το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση καθώς και αυτό της παραβίασης επαγγελματικής εχεμύθειας.

Για την ιστορία, η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν πριν από μερικές ημέρες η «ψυχολόγος» παραχώρησε συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα δημοσιοποιώντας το περιεχόμενο των συζητήσεών της με την άτυχη Καρολάιν και τονίζοντας ότι το θύμα της ληστείας μετά φόνου και ο σύζυγός της ήταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι.

Η συνέντευξη αυτή προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί την εν λόγω γυναίκα να τους προσκομίσει το πτυχίο Ψυχολογίας και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου, αμφισβητώντας ευθέως την επαγγελματική της ιδιότητα.

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου του ελληνικού κράτους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά, Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος