Γλυκά Νερά: “Ήταν σαν να έγινε έγκλημα στον παράδεισο” (video)

«Η ιδιαιτερότητα σε αυτή την περίπτωση οφείλεται στην προσπάθεια του κατηγορουμένου να εμπλέξει -με το σενάριο που κατασκεύασε- αλλοδαπούς, εισαγόμενους εγκληματίες, οι οποίοι δολοφόνησαν, μετά από ληστεία, τη σύζυγο. Το σύνολο των πολιτών είχε αποδεχθεί αυτό το σενάριο. Ακόμα και θεσμικοί παράγοντες είχαν επηρεαστεί… Όταν απεδείχθη ότι αυτό δεν συνέβη, αλλά ο δράστης ήταν ο σύζυγος, όλη αυτή η αγανάκτηση που υπήρχε εναντίον των ξένων κακοποιών στράφηκε εναντίον του κατηγορουμένου», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Βασίλης Μαρκής, επίτιμος Αντιεισαγγελέας Aρείου Πάγου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» για το πώς χαρακτηρίζει ο κόσμος τον καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά ο κ. Μαρκής εξήγησε ότι «ο νομικός μας πολιτισμός επιβάλλει μέχρι την έκδοση μιας καταδικαστικής απόφασης, ο κατηγορούμενος -έστω και καθ’ ομολογία δολοφόνος- να χαρακτηρίζεται ως «κατηγορούμενος». Προσωπικά δεν θα τον χαρακτηρίσω με άλλο τρόπο.

Β. Μαρκής: “Δε νομίζω η ποινή του να είναι διαφορετική από ισόβια”

Σχολιάζοντας το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα που στοίχισε τη ζωή της Καρολάιν και για ένα ενάμιση σχεδόν μήνα μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, ο επίτιμος Αντιεισαγγελέας του Aρείου Πάγου δήλωσε: «Δεν είναι πρωτοφανές το έγκλημα αυτό στην ελληνική πραγματικότητα. Στο παρελθόν υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που οι γυναίκες ήταν θύματα ανδρών δίπλα τους (συζύγων, συντρόφων) και κάποια ήταν ακόμα πιο φρικιαστικά (π.χ. κομμάτιασμα ή τσιμέντωμα πτώματος).

«Το θεσμικό πλαίσιο των ποινών το προσδιορίζει ο Ποινικός Κώδικας και τη συγκεκριμένη ποινή θα την επιβάλλει το Μεικτό Ορκωτό αφού λάβει υπόψη το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας» ανέφερε ο κ. Μαρκής, ο οποίος θέλησε να κάνει μια πρόβλεψη: «Η δίκη θα γίνει μετά από 12 ή 14 μήνες και δεν βλέπω – εκτός αν υπάρχουν συνταρακτικές αλλαγές στην ποινή της υπόθεσης, δε νομίζω να είναι η ποινή του διαφορετική από ισόβια».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρκής αναφέρθηκε και στον τρόπο που έγινε η εξιχνίαση της υπόθεσης, λέγοντας: «Η πρόοδος αυτή βοηθά πάντα στην εξιχνίαση των εγκλημάτων. Έγινε μια πολύ σωστή δουλειά από τις αρχές με αποτέλεσμα και την ομολογία του δράστη. Έμπειροι οι εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση. Αυτό που θα επικρατήσει είναι το συμφέρον του ανήλικου. Ας περιμένουμε λοιπόν».

Κ. Γιαννακίδης: Ήταν σαν να έγινε έγκλημα στον παράδεισο – Κατέρρευσε το στερεότυπο

Το ποιοι είναι οι λόγοι που αυτή η δολοφονία έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη ανέλυσε στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης.

«Μας έχει συγκλονίσει η ακύρωση και κατάρρευση του στερεότυπου: Σαν ένα έγκλημα να συνέβη στον παράδεισο. Αν το ζευγάρι ήταν κάποιο άλλο, το σοκ δεν ήταν το ίδιο. Αυτό που σόκαρε είναι ότι ο δολοφόνος ήταν ο πιλότος», τόνισε ο κ. Γιαννακίδης και πρόσθεσε:

«Κανονικά θα ήταν πιο σοκαριστικό να μπαίνουν τρεις άγνωστοι στο σπίτι και να σκοτώνουν μια γυναίκα. Το μεγάλο σοκ προκαλείται όταν βλέπουμε ότι αυτές οι ευτυχισμένες στιγμές που βλέπαμε στις φωτογραφίες, δεν ήταν τελικά αληθινές ή έκρυβαν από πίσω τους ένα δράμα που ήταν πολύ μεγαλύτερο από την ευτυχία που εκπέμπουν».

Social Media: Πώς εξηγείται η αύξηση των ακολούθων του δράστη της δολοφονίας

«Κάτω από την τελευταία φωτογραφία του γάμου τους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δράστη, υπάρχουν αυτή την στιγμή 20.000 σχόλια οργής. Είναι ένα μνημείο οργής εναντίον αυτού του ανθρώπου. Κατά κάποιο τρόπο είναι ένα λαϊκό δικαστήριο. Είναι και κάτι που αποδίδει το σοκ της κοινωνίας. Οι πολύ όμορφες φωτογραφίες δύο πολύ όμορφων ανθρώπων δεν έχουν αλήθεια στο βάθος τους τελικά», σχολίασε ο δημοσιογράφος.

Επηρεασμένος και ο ίδιος με την παράσταση που έδινε επί 37 ημέρες ο καθ’ ομολογία δολοφόνος ο κ. Γιαννακίδης παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος τον είχε πιστέψει. «Επηρεασμένος από ταινίες, ένοιωθα ότι ο πιλότος έλεγε αλήθεια. Το είδα ως ένα θέαμα. Εγώ ο αφελής έκανα ένα σχόλιο με καρδούλα κάτω από τις αναρτήσεις του, και μετά ως εξαπατηθείς πήγα και το έσβησα». Το έγκλημα, όπως δήλωσε, αντιμετωπίστηκε από την κοινωνία πάρα πολύ ως μυθοπλασία. Ποια είναι η ασφάλεια, η ευτυχία, η κανονική ζωή, η ζηλευτή ζωή όλα αυτά τα στερεότυπα διασαλεύτηκαν και εκεί οφείλεται το σοκ στην κοινωνία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος