Η ώρα του ανακριτή: Γιατί δεν «πατά» σε ψυχιατρικό πόρισμα ο πιλότος – Το πειστήριο 36

Λίγες ώρες πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτή ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, το βάρος της υπεράσπισης εκτιμάται ότι μοιράζεται σε τρία επίπεδα. Ο κατηγορούμενος θα προσπαθήσει να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν είχε κίνητρο για τη δολοφονία της γυναίκας του, δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, ούτε είχε συνεργό σε αυτό. Εντύπωση προκαλεί ότι ο πιλότος δεν ζήτησε ψυχιατρικό πόρισμα στο οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε «να πατήσει» για  ελαφρυντικά.

Ο συνήγορός του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι ο πιλότος σκόπευε να ομολογήσει τις πράξεις του αλλά ήθελε χρόνο για να να σκεφτεί τι θα γίνει με το παιδί του. Προσέθεσε ότι δεν θα αλλάξει κάτι από την προανακριτική του κατάθεση, ενώ θα προστεθούν κάποια στοιχεία που ίσως διαφωτίσουν κάποια περιστατικά.
“Δεν υπήρχε κίνητρο, δεν ήταν προσχεδιασμένο και δεν υπήρξε συνεργός, το αδίκημα το αποδέχεται απόλυτα. Δεν υπήρξε κάποιο στοιχείο, ούτε κάποια ένδειξη, ούτε από τις αστυνομικές αρχές, ούτε από την εισαγγελική αρχή, ότι υπήρξε συνεργός”, υπογραμμισε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 33χρονος αναμένεται να υποστηρίξει ότι το μοιραίο για την 20χρονη μητέρα βράδυ της 11ης Μαίου, η ένταση ήταν πολύ μεγάλη και ότι η τελευταία άρνηση της Καρολάιν να τον δεχθεί στο κρεβάτι μαζί με το μωρό τους,  ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο 33 χρονος αναμένεται επίσης:

  • Να επαναλάβει ό,τι και στην ομολογία του στους αστυνομικούς. Ότι δηλαδή ξύπνησε την αδικοχαμένη Καρολάιν και την έπνιξε, πιέζοντας το κεφάλι της επί πέντε λεπτά.
  • Να υποστηρίξει ότι είχε σκοπό να ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημα, αλλά ήθελε λίγο χρόνο για να δει τι θα κάνει με το παιδί του.

Νέο ντοκουμέντο -Το  πειστήριο 36

Το κουτί επιτραπέζιου παιχνιδιού  από όπου υποτίθεται ότι αφαίρεσαν τρεις ληστές τις 9.500 € που έκρυβε ο κατηγορούμενος στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Είναι το πειστήριο “36” που συνέλεξαν οι αστυνομικοί .

Όπως ομολόγησε στη συνέχεια, ο 33χρονος άδειασε στο πάτωμα το περιεχόμενο του κουτιού, ώστε να γίνει ακόμη πιο πειστικό το σενάριό του περί ένοπλης ληστείας.

Επίσης δόθηκε στη δημοσιότητα η ξηλωμένη κάμερα ασφαλείας που ο ίδιος κατέστρεψε από το ταβάνι του σαλονιού και αφαίρεσε από μέσα την κάρτα μνήμης στις 01.30 τα ξημερώματα, δυόμιση ώρες πριν δολοφονήσει τη γυναίκα του.

Σχετικά με το θέμα του παιδιού του, ο δικηγόρος δήλωσε ότι επιθυμία του εντολέα του είναι να συνδράμουν και οι δύο οικογένειες, όμως η Εισαγγελία Πρωτοδικών όμως έχει την απόφαση για το σε ποια από τις δύο οικογένειας θα πάει το παιδί. Για το ενδεχόμενο ελαφρυντικών ο κ. Παπαϊωαννίδης δήλωσε: «Πολύ νωρίς ακόμα. Το μόνο ότι στο στάδιο της απολογίας του θα διαφωτισθούν περισσότερο τα γεγονότα που διαδραματίζονταν τον τελευταίο καιρό πριν την αποτρόπαια πράξη, όχι ως γνώμη του κατηγορουμένου, αλλά από στοιχεία που υπάρχουν όντως στα χέρια των αρχών».

Από την προανακριτική κατάθεση

Ο πιλότος στην ομολογία του αναφέρει: “Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να πω που δεν ξέρω αν μπορούμε να τα γράψουμε σε ένα χαρτί. Αν όμως μπορώ να πω κάτι είναι μία μεγάλη συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα με αυτό που έκανα. Αν και μία συγγνώμη έχει πολύ μικρή αξία σε σχέση με αυτό που στερήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι”.

Στις πρώτες καταθέσεις του στην Ασφάλεια ο πιλότος είχε περιγράψει μια αρμονική σχέση με τη συζυγό του και έδινε την εικόνα ενός ευτυχισμένου ζευγαριού.

Το κινητό του τελικά τον πρόδωσε

Στις 4:36, ώρα που υποτίθεται είχαν μπει οι ληστές στο σπίτι, ο πιλότος ενεργοποιεί το κινητό

Στις 05:22 εφαρμογή του κινητού καταγράφει 29 βήματα

Στις 05:40 καταγράφεται άνοδος δυο ορόφων και κίνηση 103 βημάτων.

Ακολουθούν και άλλες καταγραφές από το κινητό στο διάστημα που ο ίδιος υποστήριζε ότι είναι ακινητοποιημένος και αναίσθητος.

Όπως εξηγεί ο τεχνικός κινητής τηλεφωνίας Παναγιώτης Κουλούρης, το κινητό έχει εγκαταστημένη την εφαρμογή για τα βήματα. Κατέγραφε και τον πρόδωσε από τους ορόφους και τα βήματα.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Γιώργος Γεραφέντης, Γιάννης Σουλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος