Γλυκά Nερά: Ενδείξεις για σεσημασμένη σπείρα – Επικηρύχθηκαν οι δράστες (video)

Ειδεχθές έγκλημα, ιδιαίτερης αγριότητας, χαρακτηρίζει η Αστυνομία τη ληστεία μετά φόνου στα Γλυκά Νερά. Οι τρεις κουκουλοφόροι στραγγάλισαν 20χρονη κοπέλα μπροστά στο 11 μηνών μωρό της και τον σύζυγό της. Οι δολοφόνοι επικηρύχθηκαν με 300.000 ευρώ. Συγκλονίζει ο 33χρονος για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν. Σεσημασμένη σπείρα βλέπει η Αστυνομία πίσω από το στυγερό έγκλημα. Οι ληστές – δολοφόνοι είχαν στοχοποιήσει το σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας.

Το βρέφος βρέθηκε από τους αστυνομικούς δίπλα στη μητέρα του να κλαίει, ο 33χρονος πατέρας, πιλότος, ήταν δεμένος χειροπόδαρα στο κρεβάτι. Οι ένοπλοι δεν δίστασαν να το απειλήσουν με όπλο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ώστε να αναγκάσουν τους γονείς του να τους πουν που είχαν κρυμμένα χρήματα. Το βρέφος πήρε η γιαγιά του και για προληπτικούς λόγους διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων.

“Μας συγκλόνισε το περιστατικό, τέτοια αγριότητα και βαρβαρότητας δεν περιμέναμε, σαν κεραυνός εν αιθρία “, σχολίασε ο Γιάννης Καμπούρης κάτοικος της περιοχής.

Οι τρεις δράστες μπήκαν στη μεζονέτα στην οδό Πανάγου στις 4 τα ξημερώματα, μπήκαν από παράθυρο που παραβίασαν από πίσω πλευρά, και από εσωτερική σκάλα πήγαν στη σοφίτα όπου κοιμόντουσαν η οικογένεια.

Οι δράστες πριν ανέβουν στη σοφίτα του σπιτιού όπου βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα κρέμασαν το σκύλο της οικογένειας που γάβγιζε , στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας. Απείλησαν με δυο πιστόλια τον 33χρονο πιλότο ελικοπτέρων σε ιδιωτική εταιρία και την 20χρονη σύζυγό του και τού ζήτησαν χρήματα.

“Φώναζε η γυναίκα, ο σκύλος γάβγιζε ελαφρά. Ο διπλανός δεν πήρε χαμπάρι. Για να μην φωνάζει την έπνιξαν”, δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Ο 33χρονος τους είπε ότι στο ημιυπόγειο του σπιτιού έχει κρυμμένα περίπου 15.000 ευρώ , μέσα σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Οι κακοποιοί τα πήραν, όπως και κοσμήματα ίδιας αξίας. Πίστευαν όμως ότι υπήρχαν και άλλα χρήματα. Ανέβηκαν πάλι στη σοφίτα. Άρχισαν να βασανίζουν την 20χρονη. Φέρονται να τής ζητούσαν να αποκαλύψει που έχουν κρυμμένα περισσότερα χρήματα και κάποια στιγμή απείλησαν πως θα κάνουν κακό στο μωρό της.

Στην κατάθεσή του ο 33χρονος πιλότος είπε πως: “Είδα τρία άτομα με κουκούλες. Οι δύο ήταν ψηλοί και ο ένας κοντός. Ο κοντός άρπαξε τη γυναίκα μου και την έδεσε πισθάγκωνα με μια μπλούζα. Εμένα μου έδεσαν χέρια και πόδια με σχοινιά με φίμωσαν με ταινία και με έβαλαν στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι”.

Η 20χρονη φοιτήτρια φαίνεται πως συνέχισε να αντιδρά και να φωνάζει. Τότε οι δράστες την έπνιξαν με μια μπλούζα. Ο 33χρονος σύζυγος κατάφερε όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς, να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία σχηματίζοντας τον αριθμό με τη μύτη του.

“Τους άκουσα να μιλάνε σπαστά ελληνικά. Παρέμειναν στο σπίτι περίπου μία ώρα. Είδα τη γυναίκα μου αναίσθητη και δεν ήξερα αν ήταν ζωντανή. Το μωρό μας έκλαιγε. Κατάφερα να φτάσω μέχρι το κινητό και να πάρω την Αστυνομία. Τους είπα να έρθουν γρήγορα”, συμπλήρωσε ο 33χρονος.

Στο σπίτι έσπευσαν περιπολικά της Άμεσης Δράσης και ασθενοφόρο.

Όπως δήλωσε ο Θόδωρος Χρονόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ: “είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα. Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για τα δεδομένα της χώρας μας”.

Στο θέμα της επικήρυξης των δραστών, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες θα εξασφαλιστεί πλήρης ανωνυμία. Στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι κακοποιοί ξήλωσαν την εξωτερική κάμερα ασφαλείας του σπιτιού. Στην Ασφάλεια εκτιμούν ότι πιθανότατα είναι σεσημασμένοι, όμως έκαναν λάθη και άφησαν ίχνη εκτιμούν οι αξιωματικοί τα οποία μπορεί να τους προδώσουν.

Σοκαρισμένοι δηλώνουν και οι αστυνομικοί από το άνανδρο έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Δολοφόνησαν την 20χρονη μητέρα, κόλλησαν το όπλο στον κρόταφο του βρέφους σύμφωνα με τη μαρτυρία του πατέρα και έπνιξαν το σκυλί.

Βασανιστικά είναι τα ερωτήματα για την άγρια δολοφονία στα Γλυκά Νερά. Η αστυνομία προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση αναζητώντας απαντήσεις στο πώς οι τρεις δράστες ήξεραν ότι υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα στο σπίτι και γιατί αποφάσισαν να δολοφονήσουν μόνο τη νεαρή κοπέλα.

“Ίσως λειτούργησε το μητρικό ένστικτο και η μητέρα αντέδρασε και για αυτό τον λόγο της έκλεισαν το στόμα. Δεν μπήκαν στη διαδικασία να αφαιρέσουν τη ζωή του του 32χρονου ο οποίος για αυτούς είναι ένας μάρτυρας”, επισημαίνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης, συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ.

Ο Άγγελος Τσιγκρής – εγκληματολόγος, βουλευτής ΝΔ αναφέρει: «Πλέον η βαριά, η έντονη επιθετικότητα, η ασύμμετρη βία και όχι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο είναι σημάδια μιας τελείως διαφορετικής κοινωνικής οργάνωση.».

Τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι αξιωματικοί της ασφάλειας ώστε να σχεδιάσουν το προφίλ των δραστών και να οδηγηθούν στην αποκάλυψη της ταυτότητάς τους είναι πολλά. Ακόμη και αν γνώριζαν ότι στο σπίτι υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα θα μπορούσαν να τα είχαν αρπάξει χωρίς να φτάσουν στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Η Χριστίνα Ζαραφωνίτου, καθηγήτρια εγκληματολογίας, επισημαίνει: «Εδώ φαίνεται ότι υπήρξε μία προετοιμασία από την πλευρά των δραστών, ίσως και να γνώριζαν και το ποσό το οποίο θα έβρισκαν. Εδώ βλέπουμε χαρακτηριστικά που θυμίζουν έγκλημα μίσους. Είναι μία στάση που δείχνει γενικότερα ότι δεν υπάρχουν όρια στη βία που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι δράστες απέναντι στα θύματά τους».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι δράστες παρακολουθούσαν το ζευγάρι το οποίο λίγες ημέρες πριν βρισκόταν σε ταξίδι στο Ντουμπάι.

«Είναι από τα εγκλήματα που χαρακτηρίζονται ειδεχθή και διαπράττονται από στυγερούς εγκληματίες», δήλωσε ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας βρίσκεται οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας γειτονικού σπιτιού στο οποίο φαίνεται να κινείται έξω από το σπίτι ύποπτο άτομο τις ώρες της δολοφονίας. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να ήταν μέλος της συμμορίας σε ρόλο τσιλιαδόρου.

«Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην Ελλάδα, στην ελληνική κοινωνία ακόμα και στο έγκλημα. Ήδη η ελληνική αστυνομία έχει κινητοποιηθεί άμεσα έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες οι οποίες εξετάζουν από κάθε άποψη, από κάθε πλευρά την διερεύνηση σε βάθος του εγκλήματος», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

“Ο κ. Μητσοτάκης έταζε τάξη και ασφάλεια. Η φριχτή δολοφονία στα Γλυκά Νερά υπογραμμίζει το αίσθημα ανασφάλειας που κατακλύζει τη χώρα” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Οι δράστες έμειναν πάντως αρκετή ώρα στο σπίτι και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι άφησαν πίσω τους αποτυπώματα ή DNA.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Κώστας Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Καλαφάτης, Γιώργος Γεραφέντης, Ελίνα Κολύβα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος