Γλυκά Νερά – Δολοφονία Κάρολαϊν: Ο δραματικός επίλογος – Τα πώς και γιατί της υπόθεσης που συγκλόνισε

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας στα Γλυκά Νερά, που επί βδομάδες κράτησε σε αγωνία το πανελλήνιο, γράφτηκε χθες με τον σύζυγο της 20χρονης Κάρολαϊν, που με τόσο ζήλο και ενάργεια προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να πείσει αστυνομία και κοινή γνώμη ότι κι αυτός ήταν θύμα, να “σπάει” και τελικά να ομολογεί ότι είναι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος.

Ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες με ελικόπτερο από την Αλόννησο και μετά από οκτάωρη ανάκριση παραδέχθηκε ότι ο ίδιος, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, αφαίρεσε με γυμνά χέρια τη ζωή της 20χρονης Κάρολαϊν Κράουτς μπροστά στα μάτια του 11μηνου βρέφους τους, έπειτα από καυγά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Ο ίδιος είπε ότι τον απείλησε ότι θα φύγει παίρνοντας μαζί της το παιδί.

Πλέον βρίσκεται κρατούμενος στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στα γραφεία του Τμηματος Ανθρωποκτονιών, όπου τα στελέχη της ΕΛΑΣ συντάσσουν τον φάκελο της υπόθεσης η οποία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Εκεί πρόκειται να οδηγηθεί και ο ίδιος προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες κι έπειτα αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στον Ανακριτή. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει δικηγόρος την υπόθεση.

Ο άνθρωπος που χθες λίγες ώρες νωρίτερα στο μνημόσυνο της αδικοχαμένης κοπέλας αναρωτιόταν συντετριμμένος πώς θα μεγαλώσει χωρίς εκείνη η κορούλα τους, ήταν ο ίδιος που αφότου της έκοψε το νήμα της ζωής της, είχε την ψυχραιμία να στήσει το σκηνικό μίας υποτιθέμενης ληστείας προκειμένου να μείνει ατιμώρητος, μια ληστεία τόσο καλά σκηνοθετημένη, και από τις ενδείξεις ενδεχομένως προμελετημένη, που οι αρχές χρειάστηκαν 38 μέρες για να εξιχνιάσουν.

Μάλιστα δεν δίστασε να κρεμάσει από την κουπαστή της σκάλας ακόμα και το σκυλί της οικογένειας, ίσως γιατί αντέδρασε, ίσως για να φανεί ακόμα πιο πειστικός.

Γλυκά Νερά – Δολοφονία Κάρολαϊν: Ο δραματικός επίλογος – Τα πώς και γιατί της υπόθεσης που συγκλόνισε

«Εύχομαι κανένας να μην περάσει ό,τι πέρασα εγώ, εύχομαι σύντομα να τους πιάσουν» δήλωνε τις προηγούμενες ημέρες ο 32χρονος μπροστά στις κάμερες επιμένοντας στο σενάριο της εισβολής των τριών ληστών και του στραγγαλισμού από αυτούς της “αγαπημένης” του, του σεναρίου που ο ίδιος είχε εφεύρει όντας ο υπαίτιος αυτής της στυγερής γυναικοκτονίας, ακόμη ενός εγκλήματος ζηλοτυπίας που η ελληνική κοινωνία δεν θα ξεχάσει.

Διαβάστε επίσης Ποια ήταν η αδικοχαμένη Καρολάιν

Κάποιους δε τους έχει σημαδέψει ανεξίτηλα, όπως τον αστυνομικό, πατέρας και ο ίδιος, που μπήκε πρώτος στο χώρο του εγκλήματος, αντικρίζοντας το μωρό πάνω στο νεκρό σώμα της μητέρας του. “Ένα κομμάτι της καρδιάς μου έχει μείνει σε αυτό το δωμάτιο” είπε. Η εικόνα του αστυνομικού, με το 11μηνών βρέφος της οικογένειας στην αγκαλιά, συγκλόνισε τότε την Ελλάδα.

Από χθες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από δεκάδες χιλιάδες αναρτήσεις κάτω από τα χάσταγκ #Γλυκά Νερά και #Justice_for_Caroline που εκφράζουν οργή, θλίψη και ζητούν δικαίωση. Εκατοντάδες τα οργισμένα μηνύματα, τουλάχιστον 700 και στην τελευταία ανάρτηση του 32χρονου στο Fb όπου έχει αναρτήσει μια φωτογραφία με την Καρολάιν στην αγκαλιά του.

Γλυκά Νερά – Δολοφονία Κάρολαϊν: Ο δραματικός επίλογος – Τα πώς και γιατί της υπόθεσης που συγκλόνισε

Το χρονικό των ερευνών – Ποια στοιχεία πρόδωσαν τον 34χρονο πιλότο

Τα αρχικά σενάρια, βασισμένα στην πρώτη του κατάθεση για τρεις άνδρες που μιλούσαν “σπαστά ελληνικά” και κάποιον κοντό που άρπαξε τη γυναίκα, την έδεσε με μια μπλούζα και την άφησε αναίσθητη, γρήγορα οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Άλλωστε οι αρχές δεν κατάφεραν να βρουν κανένα δείγμα ξένου DNA στο χώρο παρά το ότι οι ληστές είχαν παραμείνει, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, για αρκετές ώρες, αλλά ούτε και αξιοποιήσιμο οπτικό υλικό από τη γύρω περιοχή.

Η ΕΛΑΣ από την αρχή εξέτασε ως ενδεχόμενο την ενοχή του, ωστόσο τα τελευταία 24ωρα ο 34χρονος είχε μπει πλέον ανεπιστρεπτί στο κάδρο των ερευνών, καθώς οι αρχές είχαν πια στη διάθεσή τους τα ηλεκτρονικά στοιχεία που οδηγούσαν στην επιβεβαίωση του αποτρόπαιου σεναρίου.

Ο Αναγνωστόπουλος ειδοποιήθηκε την Τετάρτη ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία και πρέπει να καταθέσει εκ νέου, ωστόσο προκειμένου να μην του κινήσουν υποψίες του δόθηκε μια μέρα προκειμένου να παραβρεθεί στο μνημόσυνο. Ακόμα και εκεί συνέχισε να παίζει το ρόλο του θύματος παρηγορώντας την πεθερά του και μητέρα της κοπέλας.

Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη το πρωί της Πέμπτης στο νησί και συνόδευσε τον πιλότο εσπευσμένως με ελικόπτερο στην Αθήνα, και στο κτήριο της ΓΑΔΑ, ενώ τα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ προειδοποιούσαν πια για ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση μέσα στις επόμενες ώρες.

Φτάνοντας στη ΓΑΔΑ βρέθηκε αντιμέτωπος με αμείλικτα ερωτήματα, καθώς

  •  Διαπιστώθηκε ότι η κάρτα μνήμης αφαιρέθηκε από την κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό της μεζονέτας, όχι την ώρα της ληστείας από τους δράστες (όπως είχε υποστηρίξει ο σύζυγος) αλλά αρκετές ώρες νωρίτερα. Ο δράστης φέρεται να τις κατέστρεψε πετώντας τες στην τουαλέτα. Κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί ως προπαρασκευαστική ενέργεια.
  • Σε χρόνο που ο 32χρονος βρισκόταν δεμένος και αναίσθητος με βάση την κατάθεσή του, το κινητό του τηλέφωνο πραγματοποίησε κάποια λειτουργία, και συγκεκριμένα η εφαρμογή που κατέγραφε τα βήματά του, η οποία κατέγραψε κίνηση ενώ έπρεπε να ήταν δεμένος και ακίνητος.
  • Υπάρχει ανακολουθία ανάμεσα στην ώρα θανάτου της 20χρονης -σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου- και τα δεδομένα από το smart watch που φορούσε στο χέρι της η 20χρονη και κατέγραφε τους παλμούς της καρδιάς της, καθώς φάνηκε ότι η κοπέλα ήταν νεκρή γύρω στις 4 τα ξημερώματα νωρίτερα δηλαδή από ό,τι είχε καταθέσει ο πιλότος.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι η ληστεία που περιέγραψε στις αρχές έφερε μεγάλες ομοιότητες στις λεπτομέρειές της με ληστεία που είχε συμβεί παλαιότερα στον εκπαιδευτή του, χωρίς ωστόσο να είναι τόσο βίαιη.

Στα νέα ερωτήματα ο 32χρονος πιλότος δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις. Τις πρώτες ώρες εμφανίστηκε απρόθυμος να

Έπειτα από πιέσεις τελικά ομολόγησε και συνελήφθη, με την Αστυνομία να ανακοινώνει επισήμως την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης Ποιος ήταν ο 32χρονος πιλότος που ομολόγησε τη δολοφονία της Καρολάιν

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου με τα βρετανικά ΜΜΕ να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η άτυχη Καρολάιν ήταν βρετανικής καταγωγής, από την πλευρά του πατέρα της.

Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη που καλείται να αποδώσει στο πρόσωπό του τη σωρεία των εγκλημάτων που διέπραξε και να αποφασίσει την τιμωρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος