Γκ. Μαγιορκίνης: Έχουν διατεθεί 970.814 self test — Εύθραυστη σταθεροποίηση της πανδημίας (video)

Κάθε Τετάρτη θα γίνεται η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των self test, ενώ ήδη έχουν διατεθεί 970.814 από αυτά, επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας.

Όπως τόνισε στη χώρα μας η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει υψηλή, ενώ στην Αττική την τελευταία εβδομάδα φαίνεται μία μικρή, δειλή και εύθραυστη τάση σταθεροποίησης της τάξης του 5%.
Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, επιβαρύνθηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 6%.
Aπαντώντας σε ερωτήσεις για άνοιγμα δραστηριοτήτων και μετακινήσεων, δήλωσε ότι όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πίεση που δημιουργούν στο σύστημα υγείας.

Επίσης ανέφερε ότι σε παγκόσμια βάση από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 134 εκατομμύρια μολύνσεις και 3 εκατομμύρια θανάτων. Στην Ευρώπη έχουν γίνει 42.000 διαγνώσεις και καταγράφονται 4.000 θάνατοι την ημέρα.

Ακολούθως ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε πως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι άρχισαν να εμφανίζονται τα θετικά αποτελέσματα των εμβολιασμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ